[]

Sıkıntılıyım duyuru yardım edin, akıl verin..İşimi bırakayım mı ?

Bir bankada ( büyüklerinden) 5 senedir çalışıyorum ama fakat mutlu değilim. Genel müdürlük poziyonlarından birinde çalışırken (istanbul), memlekete dönüş nedeniyle taşrada bir şubede göreve tayin oldum.

Kazancım çok kötü değil ama çok iyide değil (öğretmen maaşı kadar). Çocukluğumdan beri ticaret yapma isteği bu aralar iyice depreşti içimde ama ne yapacağımı nasıl batacağımı bilmiyorum :)

Elimde sermaya fazla yok hatta hiç yok ama bulabilirim. 3-4 aydır emlaçılık ile ilgili bilgi topluyorum, eklakçılığı seçmemmin asıl nedeni satacağı namlın maliyeti yok giderin çok fazla değil.

Bu bankadan istifa edip bir emlakçı açsan, diyorum ki ayda 1 ev satıp 2 ev kiraya versem giderleri düşünce elime şuankinden fazlası geçecek. Kendi işim olacak ve o hergün satış baskısı yemeyeceğim birileriden.

Amma.. yaşım 28 evliyim, yani bu işte başarılı olamazsam ondan sonrası için bu banka tarzı bir iş mümkün değil. 4 senelik işletme mezunuyum, KPSS puanm kötü değildi, en kötü düz memur olarak biyerlere girerim diye düşünüyorum.

Akıl verim duyuru,yardım edin şu mazluma ...

 
hayat senin, nasıl mutlu olacaksan onu yap derim. ama emlakçılık konusunda bence pek derin düşünmemissin yani klasik türk kafasında gidip şundan şu kadar satsam şuu kadar para kazanırım diyorsun ama oranın vergisi elemanı kirası faturası cartı curtu her şeyiyle enine boyuna arastırman gerek. dahası açacağın dükkanın yeri bile çok önemli.


  • neira  (02.03.12 11:34:19) 
öncelikle selam

1: 1.5.yıldır emlakçılık yapan biri olarak söylüyorum öyle ayda 1 ev satamazsın. belki 1-2 ev kiraya verirsin ama gelirin fazla olmaz. 1.5.yılda 3.tane ev 3.tane arsa sattık. harita, proje, ve bilir kişilik olmasa kapatırız ama bürosuz olmuyor.

2: ticaret öyle hesap kitapla olmuyor. hiç beklemediğin sorunlar çıkabiliyor

3: evlisin riske girme kpss ile atanabiliyorsan atan bu devirde sabit gelirin olması çok önemli ayrıca memur olduktan sonrada emlakçılık yaparsın. internet kullanmayı bilen herkes emlakçı :D
  • genıus  (02.03.12 11:38:26) 
bu durumda -,+ tablosu yapman karar vermek için daha faydalı olur. bir kere işinde mutlu değilsen çok zorlamaya gerek yok. evli olman demek, kendi başına karar vermemen gerektiği anlamına geliyor. eğer kendine bir iş kuracaksan en azından hiçbir iş yapmadan seni birkaç ay boyunca idame ettirecek paran olması gerekir. yerinde olsam mevcut işime devam ederken bir işyeri açma ya da bir yere ortak olma şansımı değerlendiririm. kendini en kötü seçeneğe göre hazırlamak da iyi bir yöntem değil bence. bunun yerine iyi alternatifleri göz önünde bulundurarak bir şeylere başlaman daha mantıklı olur zira kötüye hazırlanmanın motivasyon açısından da faydası olacağını düşünmüyorum.

sonuç olarak bir süre piyasa araştırması yapmak ve mevcut işini korurken yeni bir girişimde bulunmak, ardından işlerin gelişimine göre geleceğine yön çizmek daha mantıklı bir çözüm gibi duruyor. yaş konusunun da problem olduğunu düşünmüyorum. her şeyden önemlisi tüm bu kararları eşinle ortak almalısın.
  • ya ti krovat  (02.03.12 11:44:30) 
ticaret yapmadan bu dünyadan göçersem gözüm kapalı gidecem gibi görünüyor, tabii ki biliyorum şimdi kafamdan yaptığım hesaptan şaşmalar olacak ama içine girmeden de ne olacağını görme şansım yok.

mevcut işimi yaparken ekstra bişeyler yapabilmem imkansız gibi, çalışma saatleri çok ağır dolayısıyla sadece uykuya vaktim kalıyor.

@genıus verdiğin bilgiler benim için çok önemliydi teşekkür ederim.
  • tombalabala  (02.03.12 12:18:19) 
Hocam evli olmasan kendi işini kur derim ama evlisin ve elinde sermaye olmadığını söylediğin için bence riske girmeye yok.
Senin durumunda olsam uzmanlık kadroları için KPSS A grubuna çalışırım.
Devlette çalışma imkanım olsa ya müfettişlik ya da uzmanlık tercih ederdim.
Bunlar benim görüşüm,hayat senin sonuçta.Hakkında hayırlısı olur umarım
  • atını seven kovboy  (02.03.12 12:41:41) 
Şimdi öncelikle Garanti Bankası çalışanı olduğunu kabul edelim. Saklama artık.

Sen bankadaki o tırt baskıyı kaldıramıyor isen, emlakçı olup günde iki kova hakaret yemeyi hiç kaldıramazsın haberin de olsun bundan.

Başka bankaya geç, baskısı az olanlardan seç.
  • diskbudur  (02.03.12 14:27:33) 
@diskbudur;

garanti değil yanıldın :)
eğer senin bildiğin baskı olmayan bir banka varsa bana haber ver kapılarında yatayım :)
o tırt baskı dediğin şey içinde şöyle bir yorumum olacak. Allah kimseye vermesin.. :(
  • tombalabala  (02.03.12 14:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.