[]

Turkiye'den Hollanda'ya kedi getirmeye deger mi?

simdi ben hollandada yasiyorum ve bir senedir (evsiz kalan) bi arkadasimin kedilerine bakiyodum. Ancak arkadasim ev buldu ve yakin zamanda kedilerini geri alicak. Ben de gidiyim de barinaktan kedi aliyim dedim ancak su anda amsterdam barinaginda 7 kedi var ve bu kediler bahceli evde yasamaya musaitlermis. benim 40m2 evim onlara dar gelirmis.
Internetten e-bay tarzi bir siteye baktim. sadece 60 km uzaktaki bi sehirde verilik iki kedi buldum. zaten kedilerin cogu cins, sahipleri yuksek meblalar istiyolar. benim istedigim bildigin sokak kedisi, yavru filan da degil. hatta sakat (kimsenin istemedigi kediler) istiyodum ama iste medeniyet, sahipsiz hayvan barinakta bile yok denecek kadar az.

sonra dedim ki, acaba turkiyeden mi getirsem? zaten turkiye yardima muhtac bir suru hayvan var.
kediyi ucakla kabinde tasimak yaklasik 60-70 euro civarinda. (bu arada burdan barinaktan alsam 50 euro "bagis" yapmam gerek zaten).

ama geri kalan masraflar hakkinda hic bi fikrim yok. bir kediyi alip AB kriterlerine gore asilatip, cip taktirip hollandaya sokabilcek kivama getirmek ne kadara mal olur?

her ne kadar hayvan kabinde yolculuk edicek de olsa, neticede gurultu ve basinc cocukcagiza zarar verir mi?

ve nihayetinde biraz arama sonuclarinda buradan da bedavaya bir kedi bulabilirim. ama maksat gercekten zor durumdaki bir hayvana yardim etmek.

 
endomik cinsleri yurt dışına çıkaramazsın yasak. ama güzel bir tekir götürebilirsin bence değer.


  • caks  (01.03.12 23:20:29) 
Veteriner Tolga Leman ile konusmani tavsiye ederim
0216 360 91 77
yok arayamam diyorsan facebookta vetanimal olarak aratabilirsin
  • jessie mccoy  (02.03.12 00:03:55) 
@ mehdix, sacma sapik fikirlesme nedir abi? kaldi ki, duyuruda dedigim gibi, barinaklar her isteyene hayvan vermiyo. su anda apartmanda yasamaya uygun kedi yokmus. zaten 50 euro verip buradan bir kedi alacagima (ki su aralar yok zaten, alacak sahipsiz kedi YOK), biraz daha fazla verip olume terkedilmis bir canliyi kendime hayat arkadasi yapiyim diyorum (oha cok garip bi cumle oldu).
google amcaya sorunca, o soyluyo, hollandaya kedi getireceksen cipi olmak zorunda diye. ki o da 50TL civari bi sey.

  • lamartin  (02.03.12 00:09:09) 
barinaktaki kedilerle tanistiniz mi? belki biriyle cok iyi anlasirsiniz. bahceli eve alisan kediyi eve kapatmak hayvana zulum gibi gelebilir ama belli de olmaz. belki kediyle iletisiminiz onun evde yasamasini kolaylastirir.

let's adopt ile iletisime gecebilirsiniz turkiye'den goturmeyi dusunuyorsaniz. onlar bakima ihtiyaci olan hayvanlari yurt disinda yasayanlarla bulusturuyor sik sik. let's adopt hollanda ayagi da olabilir, bir bakmak lazim.
  • elxa  (02.03.12 00:15:36) 
www.google.com.tr

let's adopt global diye de aratabilirsiniz. bir de facebook sayfalari var ancak hesabim olmadigi icin ben bakamiyorum. turkiye ayagi yurt disina baya hayvan yolladi yeni ailelerle ve hatta bundan kusku duyanlar bile olmustu; akla gelmeyecek seyler yazdilar. bakin, arastirin isterseniz.
  • elxa  (02.03.12 00:20:30) 
herkese onerileri icin cok tesekkur ederim.
sanirim let's adopt en mantiklisi. baktim 3 ayakli kediler de var. simdi istanbuldayim, viktora bir mail aticam.

  • lamartin  (07.03.12 23:42:22) 
e super.. cig besleme ve evde tek hayvan olmamasi sarti kosuyorlardi bir ara. ben de birkac sene evvel tedavisi tamamlanan bir sokak kopegini teslim etmistim gruba.

kararinizdan sonra gene bilgilendirirseniz cok iyi olur. isler degismis mi, neler oluyor ben de merak ediyorum.
  • elxa  (08.03.12 15:35:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.