[]

küçük çeviri

yes votes outnumbered the no votes about two to one.

şair ne demek istemiş?

yanıta göre diyeceklerim var...

 
evet oyları hayırların iki katıymış.


  • kediebesi  (01.03.12 14:48:18 ~ 14:48:33) 
evet oyları hayır oylarını 2 ye 1 geçmiş. yani ikiye katlamış.


  • zenlaid  (01.03.12 14:52:12) 
ben de öyle anladım ama bunun sorusu: What was the percentage of 'yes' votes? ve yanıtı %50 bu nasıl oluyor?


  • late viper  (01.03.12 14:53:59) 
yesler yüzde elliyse hayırlar yüzde yirmibeş oluyor kalan 25 de geçersiz/boş. ? olabilir mi? çünkü bu cümlede birebir evet oyları hayırları aşmış, iki katını bulmuş diyor o net.


  • kediebesi  (01.03.12 14:56:40) 
ben de %10'u geçersiz çekimser olsa dedim, yanıtı %60 olur diye düşündüm ama sorunun kendi kadar saçma bir yanıt olurdu. hayır başka bir sayısal bilgi vermeden nasıl soruyor bunu anlamış değilim.


  • late viper  (01.03.12 15:02:30) 
ya bu "two to one" kalıp galiba. geçen bir family guy'da denk geldim "yarı yarıya(%50)" olarak çevirdiler...


  • late viper  (23.03.12 10:48:10) 
bir bölü iki demek işte two to one, three to one. öyle gider.


  • kediebesi  (23.03.12 12:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.