[]

Leyla ile Mecnun'daki İsmail Abi'yi (Serkan Keskin) tiyatroda izlemek için

sözlükte zirve açtım.

daha doğrusu, geçen pazar "kireçburnu leyla ile mecnun zirvesi" dolayısıyla dizinin setine gittik hepsiyle tanıştık kaynaştık. ve ismail abi "sizi semaver'e de bekliyorum" diyerek davet etti..

biz de daha sonra, elimizden ne gelir ne yapabiliriz derken, leyla ile mecnun'un ismail abi'si Serkan Keskin'in tiyatro grubu "Semaver Kumpanya"nın oyunlarına aralıklarla zirve yapalım, böylece hem sevgimizi hem desteğimizi göstermiş oluruz dedik..

fakaatt, işin pürüzlü noktası şu ki;

sözlükte bugüne kadar onlarca paralı/biletli zirveler yapıldı. ve çoğunda da ne yazık ki organizatörler mağdur oldu, firmalara karşı utandı, gelmeyen kişiler için ayrılan biletlerin parasını ödemek zorunda kaldı..

neden? çünkü zirve sayfasına gidip "katıl" deyip katılacağını belirttikten sonra organizatör de oradaki sayıya göre bilet ayırtıyor. ve "katıl" demiş kişilerin bir kısmı zirveye gelmediği ve o biletler organizatöre patladığı için...

biz bu mağduriyeti yaşamak istemediğimiz için, bilet paralarını (yukarıdaki mağduriyet riskini ben almak istemediğimden, ummadığımız tepkileri çekme olasılığı riskini üzerime alarak) benim adıma banka hesabıma yatırmaları fikrini bulduk...

yani, oyunu izlemek için zirveye gelmek isteyenler "katıl" dedikten sonra belirttiğim bilgilerle bilet parasını, adını ve nickini yazarak yatırmalarını istedik. çünkü ben bir kuruş bile risk almak istemiyorum, diğer taraftan serkan keskin için böyle güzel bir şeyin yapılması için elimden geleni de yapmak istiyorum.

sorum;
zannediyorum bugüne kadar zirvelerle ilgili böyle önden para yatırmalı bir şey yapılmadı. acaba doğruyu mu yaptık?

onun kadar veya daha güvenilir önerileriniz var mı?

 
belirli bir nokta seçin, gidelim biletimizi/davetiyemizi alalım oradan.

ha isteyen senden yine alsın. Herkesin hesabı, hesapta parası olacak diye bi'şey yok.

Sizinle iletişime geçmek zorunda da değil insanlar. umarım anlatabiliyorum.
  • bojangles  (01.03.12 14:16:19) 
"belirli bir nokta seçin, gidelim biletimizi/davetiyemizi alalım oradan." derken?
biletler çevre tiyatrosu'nda, oraya gidip alınabilir.

bize ayrılmış yerler/biletler olacak. belki şu şekilde olabilir; isteyen oradan gidip alırken "ekşi sözlük zirvesi için alıyorum" derse o zaman bize ayrılan biletlerden verilebilir.
  • holy diver  (01.03.12 14:22:17) 
@cigerdelen;
dediğin şey barkod kodu.. o hem benim/bizim boyumuzu aşan bir şey hem de sözlük yetkilileri tarafından yapılmasına karar verilse bile öyle hemen olmayacak şeyler sanki;)

ne bileyim, dışardan o cümleyi söyleyip de bizim taraflardan bilet alan kişiler de önünde sonunda ismail abi'ye destek olmuş olacaklar, bunda kötü bir şey görmüyorum, bu gibi şeylerde yapsınlar bence;))
  • holy diver  (01.03.12 15:16:42) 
bir de, takdir edici görüşlerin için teşekkür ederim.. böyle para dahil olan riskli bir işe dalmışken çok moral veriyor ve destek oluyor gerçekten;)


  • holy diver  (01.03.12 15:18:48) 
atm'ye gidip havale yapmak için hesaba, veya özel bir zaman ayırmaya falan gerek yok. bence en makulü. ama istemeyen de gidip "sözlükçüyüm" diyip alabilmeli biletini gişeden.

yalnız sana yollanan her havaleden ücret kesilecek. gönderenler havale ücretini ayrıca ödemezlerse, sana gelen paradan kesilecek. kalabalıksanız o kesintiler yekün tutar.
  • jangara  (01.03.12 15:29:53) 
@jangara;
evet o para yatırmayla ilgili olarak "internetten eft yapılması"nın hatırlatılması gerekiyor. netten eft ücretsiz. ama havale yapılınca ücret alınıyor doğru.. ben bunu da not olarak yazayım zirveye..

  • holy diver  (01.03.12 15:33:33) 
netten eft ücretsiz-di. artık değil çoğu bankada bildiğim kadarıyla


  • kartonpiyer  (01.03.12 16:46:08) 
@kartonpiyer;
evet orası muğlak bir nokta. paranın karıştığı şeyler nasıl da sıkıcı bir hal alıyor. nasıl yapsak bilemedim ki.. paralı olup da organizatörlerin mağdur kaldığı bir sürü zirve mevcut, sonuçta kimsenin alnında "güvenilir/güvenilmez" yazmıyor..

da.. diğer yandan ben de insanların ağzından çıkan sözü neden yerine getirmediklerini, iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışan insanları bu kadar rahatça kandırmalarını ve zor durumda bırakmayı kendilerine nasıl yakıştırdıklarını anlamıyorum..

şimdilik; hesaba para yatırma olayına karışmak/girişmek istemeyenler için en iyi seçenek (ki eft masrafı bu seçeneği sevimsiz / yararsız hale getiriyor) "ekşi sözlük zirvesi için alıyorum" diyerek biletleri kendilerinin alması gibi görünüyor..
  • holy diver  (01.03.12 16:56:14 ~ 16:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.