[]

Unutmamak için ne yapıyorsunuz?

Gün içinde yapmak istediğiniz ufak tefek şeyleri hatırlamak için ne yapıyorsunuz? Çok kez unutuyorum yapmak istediğim şeyleri. Çok önemli şeylerde olmuyor bu ama basit şeyleri unutuyorum.

Örnek:
+ Dersten çıkınca yurda gelirken süt almak.
+ Eve gidince kendi banka hesaplarım arasında para transferi yapmak.
+ Markette duyduğum şarkıyı download etmek.
+ Bu duyuruyu açmak.

Mesela 3 numarayı telefona mesaj olarak kaydediyorum, sonra da eninde sonunda bakıp indiriyorum. O yüzden onda sıkıntı yok (zaman sınırı olmayan şeylerde). Ama süt almayı telefona yazsam bile ertesi gün filan görürüm herhalde.

 
telefon hatırlatması kuruyorum. veya klasiklerden: kalemle ele çizik atmak.


  • jangara  (01.03.12 13:04:27) 
Telefonda alarm ve not özelliği varsa belirlediğin saatte sana hatırlatmasını sağlayabilirsin.
Dersten 5te çıkıyorsan 5:05e alarmlı not koyup sütü yazarsın, eve 7de gidiyorsan 7:30a banka transferi vs..

Google Calendar da işe yarayabilir, mail ve sms yoluyla hatırlatma yapıyor.
  • cakabo  (01.03.12 13:04:41) 
Evde is yerinde mutlaka post-it oluyor; o gun yapilmasi gereken bahsettigin turde seyleri yazip o post-iti cuzdanda tasiyorum. Unutmamak icin de atiyorum evden cikarken, isten cikarken vs. o kagida bi goz atiyorum ne vardi yoktu diye.

Telefon kullanmaya calistim bi ara ama zevk vermiyor zira bi seyleri bitirdikten, aradan cikardiktan sonra o kagitta ustunu cizmekten garip bi haz aliyorum:)
  • o s c a r  (01.03.12 13:06:43 ~ 13:08:19) 
freedcamp


  • alideemir1  (01.03.12 13:17:28) 
ben de telefon hatırlatması aga. bu tip şeyler için ideal.


  • baldur2  (01.03.12 13:22:17) 
gmaili ve google takvimi hesabıma tanımlanmış cep telefonuma mesaj gönderecek şekilde ayarlıyorum. takvime yapılacakları/unutlmayacakları yazıp mesaj zamanını tanımlıyorum bir kere yapıyorsun her seferinde sana sms ile (ücretsiz) bildiriyor.


  • nihavent  (01.03.12 13:27:47) 
allah aşkına hale bak süt almak için cep telefonu yok gmail hatırlatması bu ne yaw bu tarz şeyler beyni yavaşlatır otomatiğe bağlar bak üsdat bu tarz şeyleri asla unutmayan biri olarak söyleceğim şey şu biri sana gelirken süt al dediyse bunu kendine bir kaç kez tekrarla beynine iyice kazı sanki bunu unutursan dünya yok olacakmıs gibi düşün belli bir süre hiç bir şey unutmazsın. kardeşimde senin gibiydi denedik oldu


  • genıus  (01.03.12 13:45:30) 
her yere not almak.
ders de aklıma "eve giderken ekmek al" geldiyse yazıyorum defterin köşesine.
defteri kapattım otobüse bineceğim cep telefonunun mesaj kısmına yazıp kayıt ediyorum. otobüste otururken kitabın kapağına yazıyorum.

günler sonra notu tekrar görüp bu gün için miydi acaba bu not demiyoruz.
  • cecilia  (01.03.12 13:48:46) 
ben de genelde telefon falan kullanırım ama kullanmak istemediğim durumlarda şöyle yaparım:
yapılacak bir şey varsa kendimi yapılacak şeyin olduğunu hatırlatırım durmadan (şu zaman şunu yapacaksın, şu zaman şunu yapacaksın unutma diye)
sonra eğer bunlar birden fazla ise yapmam gereken şeylerin yerine kaç şey yapmam gerektiğini ezberlerim (eve giderken ekmek, süt, zeytin alacaksam eve giderken 3 şey alacağım derim, ezberlemesi daha kolay olur). daha sonra alırken 3 şey alacaktım neydi dediğimde aklıma daha kolay gelir.
  • liquidcat  (01.03.12 13:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.