[]

vücut geliştirme spor mudur, değil midir?

bir de nedenleriyle yazarsanız sevinirim.




 
protein tozuyla vs yapmıyorsan evet:) sonuçta belli bir efor sarfediyorsun, terliyorsun, kasların gelişiyor.
ama daha kavramsal olarak spor olup olmadığını soruyorsan olmayabilir. satrancı spor kabul edip bunu etmeyebiliriz belki.

  • goldentitan  (01.03.12 09:27:03) 
spordur. spor dedigin vucudunu fiziksel olarak calistirmak degil mi?
Ama eglenceli, oynanan, birine karsi kapismali bir spor dali degildir. Gerci profesyonel olarak hangimiz daha kasliyiz diye kapismalar var ama pek ayni sey sayilmaz :D

  • natnan  (01.03.12 09:28:44) 
elbette spordur, bir kere azim disiplin vs gerektirir, golfün bile spor sayıldığı bir dünyadayız...


  • strtjk  (01.03.12 09:29:05) 
spordur kesinlikle.

protein tozu olayına gelince, protein tozu kullanan adam 1 ayda şişiyor mu zannediyorsunuz? protein tozunun olayı, tavuk vb. etlerden alacağın proteini yağsız bir şekilde alabilmendir. peynir altı suyundan elde edildiği için de kaliteli bir proteindir ve kana karışma hızını beraberinde kullandığın ürünle ayarlayabilirsin. örneğin antremandan sonra vişne suyuyla içip hızlı karışmasını, gece yatmadan önce de sütle içip yavaşça pompalanmasını sağlayabilirsin. aynı oranda proteini kırmızı etten almaya kalkışırsan balina gibi yağlarla gezersin.

diyeceğim odur ki protein tozu öyle übersonik bir şey değildir. proteinini yemeklerden sağlayamayan herhangi bir bünye aynı oranda protein tozu kullanıp aynı seviyeye gelir.

yani neymiş, protein tozuyla vs. yapıyorsan da spormuş.

hatta steroid kullansan da spordur. önerilmese dahi steroid kullananlara "siz spor yapmıyorsunuz" diyemeyiz. ortada bir azim, çalışma ve aşırı bir disiplin var.

avcılık da spor sayılıyor. tavşanlarla yapmıyorsanız tabi.??
  • tormentorius  (01.03.12 10:34:09 ~ 10:34:21) 
yıl olmus 2800

hala "protein tozu yoksa evet:)" diyor insanlar.

protein tozunun ne oldugunu zerre kadar bilmeyen, basketinden atletizme futboldan beyzbole herkesin kullandıgından haberı olmayan ınsanlar var işte...

protein tozu === doping... sanıyor bazıları.

protein tozunu al 1 dakika ıcınde arnoldsın. hatta amman fazla alma kollar 80 santım olur.

hatta ne demıs dorian yates:

"steroidle şampiyon olunsa amerikada her salondan 2-3 mr olympia çıkardı" buna benzer bır laf.

neyse spor veya degıl de.. her sporun ıcınde var zaten.

nba dekılerın kolları anasından dogunca olmuyor ?

vs vs vs....
  • truvaiti  (01.03.12 11:16:14 ~ 11:26:30) 
spordan da öte, cahil cühela turnosoludur.

insanların 1 miligram bilmediği konularda nasıl da uçsuz bucaksız konuşabildiklerini (salladıklarını diyelim, saçmaladıklarını) bunu da azami bir özgüven! ile yaptıklarını anlarsınız.

o nedenle süper faydalıdır.
  • truvaiti  (01.03.12 11:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.