[]

utorrent data error (ağlamak üzereyim lan)

utorrent "Data error (cyclic redundancy check)" hatasını veriyordu ne zamandır indirdiğim bi dosya için utorrent forumlarından baktım biraz bad sector filan demişler hard disk öldü kaldır at onu demişler bi açıklayın dostlar olay nedir? kurtarırım dimi lan? of.

win 7 kullanıyorum c:/ var bi de d:/ var d olanda sorun hdd şu;

www.storagereview.com

oluru var mı?

 
www.hdtune.com ile error scan yapın, varsa bad sector filan bulup işaretleyecektir. Bad sector olsa bile kullanmaya devam edersiniz, işaretlenmiş yerlere yazma yapılmaz zaten bozuk olduğu bilindiği için fakat bad sectorler kanser gibi yayılırlar maalesef. Yeni bir disk alana kadar işaretlenmiş olarak kullanıp yeni veriler yazmazsanız en azından veri kaybınız olmaz.

Şimdi kesin birileri; şu programla ben bad sectoru düzelttim, low level format (artık öyle bir şey olmadığını bile bilmez) atarsan düzelir filan der, inanmayın. İçini açıp dekoratif olarak kullanabilirsiniz veya çokzel mıknatıs çıkar içinden onunla oynarsınız.
  • ilahi azrail sen adamı öldürürsün  (01.03.12 05:30:56) 
biraz daha açabilir misin ya şimdi ben bu programla işaretlettirdikten sonra daha yayılmaz mı? yayılırsa yine veri kaybı oluyo nasıl engellerim onu?

bi de niye oldu böyle ya? ben mi bi yerde yanlış yaptım yoksa wd'nin mi eşşekliği? 4-5 ay sonra iki sene olacak hdd'nin yaşı.

bi de söylemeyi unuttum ne fark eder bilmiyorum ama neredeyse tamamı doluydu uzun bir süre. şimdi azıcık ferahladı yine 50gb sildim demin.
  • cagdassalur  (01.03.12 05:35:58) 
Bad sector her halükarda yayılmaya devam eder, O disk asla güven vermez ve içindeki veriler her şekilde güvensiz haldedirler.

işletim sistemi kendisi ben buraya yazamıyorum demek ki bu bad sector demez, bu yüzden 3.parti bir programla orayı işaretlerseniz işletim sistemi burası bozukmuş ya şurdan devam edeyim diyip çalışmaya/yazmaya devam eder. Torrenti indirirsiniz yani. Fakat dediğim gibi diski kullandıkça o bad sectorler yayılmaya devam eder, hatta daha önceden yazılmış olan verilerinizi kaybetme riskiniz sürekli yükselir. O yüzden bir an önce yeni disk bakmaya başlayın. Ha o diskide yine kullanmaya devam edebilirsiniz gereksiz şeyler için (kaybolmasını önemsemediğiniz veriler için) fakat yakında performans sorunları da yaşamaya başlarsınız (hali hazırda yaşamıyor iseniz) çünkü yeni oluşan bad sectorler henüz işaretlenmemiş olduğu için işletim sistemi yazmaya uğraşıp ter dökecektir.
  • ilahi azrail sen adamı öldürürsün  (01.03.12 05:47:16) 
tam da yeni hard disk bakıyordum zaten parayı da biriktirmiştim ama elimdeki bana yetmediği için. şimdi durduk yere eskisiyle değiştirmek zorundayım.

bi de bad sector olayı için nelere dikkat etmem gerekiyor yeni aldığım alette? şimdiye kadar nerde hata yapmışım?
  • cagdassalur  (01.03.12 05:55:40) 
korunmak için yapabileceğiniz pek bir şey yok; üretim hatası, zaman, elektromanyetik ortam gibi pek çok önlenemez nedenden dolayı oluş(ur/abilir). Siz sadece çalışır haldeki diski hareket ettirmemeye özen gösterin. Hoş çalışmasa bile, kafası kilitliyken bile taşınırken bozulabiliyorlar. Siz mikrodalgaya filan koymayın, fazla hareket ettirmeyin, düşürmeyin yeter. gerisi kısfmet!

Bir de yeni diski alınca mutlaka yüzey taraması yaptırın, uzun sürer evet ama ilk günlerde garantiden değişebiliyorsunuz.
  • ilahi azrail sen adamı öldürürsün  (01.03.12 06:36:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.