[]

Şevket Çavdar adına Galatasaray ile alakalı bir kampanya başlatsak?

Arkadaşlar selamlar,

Şevket Çavdar'ı biliyorsunuz. Başına gelenleri de... Fanatik Galatasaray'lı oluşunu da. Ölümü hakkında duyduğum üzüntü beni perişan etti, ama o kısmına değinmeyeceğim. Değinmek istediğim şu. Kolları ve bacakları olmamasına rağmen delicesine Galatasaray'lı olan bu abimiz, ki kendisi akülü sandalyesine ultraaslan yazdırmış biridir; kalıcı bir hatırayı hak etmiyor mu? Mesela bir kampanya başlatsak, Galatasaray kulübüne yönelik. Şevket'in ismini kalıcı bir yere verseler. Ne bileyim, bir antreman sahasına, bir tribüne. Galatasaray'la alakalı bir yere işte...

Çok saçma gelebilir, çok hayali de gelebilir. Ama ben bir şeyler yapmak istiyorum. Olay klasik bir acı hayat hikayesinin ölümsüzleştirilmesi değil, bu olayı diğerlerinden farklı kılan çok önemli bir nokta var. O da şu; Şevket Çavdar Dünya ve Türkiye'de bir ilk denenirken vefat etti. Yani sadece duygusal anlamda değil, dünya tarihi açısından unutulmaması gereken bir olay var bence ortada...

Cevaplarınızı bekliyorum, saygılarımla...

 
dünya tarihinde bir ilk denenirken vefat etmiş olmasının galatasaray'ın bir yerlere ismini vermesi vs. hususunda nasıl bir önceliği olacak?
sakın yanlış anlamayın kurumsal kimlik olarak düşünüyorum sadece.

  • sanal hayvan  (01.03.12 00:17:56) 
yanlış anlamayın ben de galatasaraylıyım. ama her vefat eden kişi için bu tip isim verme ölümsüzleştirme girişimleri sonuçsuz kalır. kulüpte efsane olmuş isimlerin bile adları sadece kulüp tarihinden öteye geçememişken bu ütopik bir istek olur.

yapılabilecek en olası hareket bu hafta maça siyah bantla çıkmak ve maç öncesi saygı duruşunda bulunmaktır.
  • eeb  (01.03.12 00:22:47) 
olay galatasaray'ın umrunda olmayabilir, bunun için bir sebep de olmayabilir. benim kafamdaki düşünce bir yerde şevket çavdar'ın, yani o en büyük hayaline kavuşayım derken, bir parça canından olan adamın; anısını yaşatmak.


  • dergus  (01.03.12 00:22:54) 
bu şahsın anısını yaşatmak için galatasaray spor klübünü ikna etmenizin mümkün olmadığını düşünüyorum. başka yollar düşünmenizi öneririm. kaldı ki, çok büyük taraftar olması ve hazin ölümünü bir kurumun tesis vs. isim vermesinin mümkün olmadığını düşünüyorum, aryrıca takımın tarihine bir katkısı da yok, pek kabul edilebilecek bir öneri değil.
kaldı ki, her ne kadar acı da olsa bu ameliyat başarısızlıkla sonuçlandığı için, takımların başarıya odaklanmış kimliğine ters düşen bir yapıya da sahip gibi geliyor bana. bu da bizi klasik acı hikayesiyle harmanlanmış kısmına götürüyor sanki biraz.

mesela başka bir şeyler de düşünmenizi öneririm. başkaları tarafından hatırlanmasının yanısıra gidip ailesiyle görüşüp, onların acısını paylaşabilirsiniz sanırım.
  • sanal hayvan  (01.03.12 00:39:18) 
kulüp tarihine katkıda bulunacak halde miydi be dostum? burada bir insanlık olayından bahsediyoruz... bu adama bir haksızlık zaten kader tarafından yapılmış, üstüne bir de tıp skandalı var... ismini yaşatmak maksat...


  • dergus  (01.03.12 02:20:40) 
şu sıralar bu ameliyattan yola çıkılarak tıp fakülteleri arasında fazla rekabet mi var tartışmaları yapılırken bahsettiğiniz gibi bir hareket bu tartışmada klübün bir tarafı desteklemesi gibi olur. bence hiçbir klüp şu aşamada böyle bir şey yapmamalı.


  • burfak  (01.03.12 02:22:54) 
varsin taraf tutmak olsun. ortada bir can soz konusu ve olen kisi hasta cimbomlu. her turlu destek kampanyasi makuldur. yemisim taraf tutmasini.


  • kocayusuf  (01.03.12 08:57:51) 
Arkadaşlar en azından Ultraaslan ile alakalı bir şey yapılamaz mı?


  • dergus  (02.03.12 02:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.