[]

uludağ

kar kış kıyamet engelini dinlemeden uludağa gitme kararı aldık. 1 günümüzü komple uludağa ayırmayı planlıyoruz. ne yapmak lazım gidince? nerden kayak takımı kiralanır? gözlük eldiven almasak ne olur? parkurların hangisi uyar bize -amatörüz-. teleferik olayı nedir nasıl olur?

tecbüreli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.


 
kar kıyafetleri ve kayakları otellerin altındaki dükkanlardan kiralıyorsunuz. kar yağarsa ve gözlük almazsanız üzülürsünüz, eldiven her türlü şart zaten. parkur da beceren pisti meşhur 1. bölgenin. oteller bölgesi yani. teleferik olayı da, şehir merkezinden teleferik otobüslerine biniyorsunuz, teleferik semtinde iniyorsunuz, zaten teleferiğin önünde indirecek, girip gidiş dönüş biletlerinizi alıyorsunuz ve çıkıyorsunuz. indikten sonra -en son 2.5 tl idi- minibüslere biniyorsunuz ve oteller bölgesindesiniz. ama bana sorarsanız, şayet 4 kişi veya üzeri iseniz; kızılay'ın üstünden, tophane'nin ordan, kime sorsanız gösterirler, taksi dolmuşlara biniyorsunuz -o da en son kişi başı 15 tl'ye geliyordu- sizi oteller bölgesinde indiriyor. teleferik+minibüs git gel fiyatının 2 katına mâl olur git gel olarak, yok ben doğayı seyrederim derseniz teleferik en güzeli tabii ki. ben de onu tavsiye ederim, özellikle ilk defa gidiyorsanız. iyi eğlenceler.


  • raycharles  (29.02.12 21:47:03) 
kayak vs kiralamak için bol bol yer var. giysi de kiralamanız gerekir, tabi tercihe bağlı ama normal bir pantolonla sucuk gibi ıslanırsınız, hasta falan olursunuz. zaten amatörseniz kıçınız yerden kalkmayacak, kar pantolonu kiralamak 10 lira civarı. kayaklar da 20 lira falan günlük. gözlük bence gerekli. kar gözlüğü şart değil. normal güneş gözlüğü de olur, bir gün için sonuçta. yanınıza eldiven almazsanız bir süre sonra parmaklarınızı kullanmakta zorlanırsınız.


  • cereal killer  (29.02.12 22:02:45) 
epeydir gitmedim ancak teleferikten inince genelde minibüs bekliyor ya da aşağıda heykelin oradan bir yerden dolmuşta kalkıyor olması lazım

gözlükle kaymanız daha iyi, eldivensiz olmaz. çok acemiyseniz teleski zor gelebilir (tecrübeniz yoksa) yanılmıyorsam osman yüce pisinin orada telesiyej vardı hem de pisti çok daha az eğimliydi (becerene sırtınızı verince az yukarıda ve solda, o piste göre dik olarak sola çıkan telesiyej)

bir kaç kayak odasıyla görüşün ve pazarlık yapın mutlaka.
  • kisa  (29.02.12 22:05:28) 
önceki cevaplar için teşekkürler.

araçla gitmek için ne yapmak lazım? zincir şart mıdır? aracı park etmek için yer var mıdır? yemek yemek için otelleri ve kafeleri kullanmak yerine araca gidip bir şeyler yemeyi düşünüyoruz. bunun için ne yapmak lazımdır?
  • trajikomix  (29.02.12 22:25:01) 
araç için zincir şarttır muhtemelen, hele bu mevsimde. jandarma mili park kısmında kontrol eder genelde ve zincirsiz aracı sokmaz. yolda zincir kiralayıp takan yerler var ancak zaten 50 tl birşey zincir marketlerde kendiniz alın derim.
park yeri sıkıntısı yok, gidince görürsünüz zaten dert etmeyin. yapoacağınız şey mantıklı, sandviçleri hazırlayın, çantaya dldurun içecekleride öyle yemek zamanı güzel güzel yiyin için.
milli parka giriş kısmında bir ücret ödeyeceksiniz ama hatırlamıyorum ne kadar olduğunu.
  • kisa  (01.03.12 06:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.