[]

Büyük konuşmak

Hepimiz zaman zaman büyük konuşuruz. Büyük konuşup hayatta şunu yapmam, ya da yer yerinden oynasa ben yine şöyle böyle diye bilinçli bilinçsiz söylediğimiz lafların hepsini yutar değil mi bir gün insan? Yaşayanlarınız var mı bunu?




 
özellikle cok dikkat ederim buyuk konusmamaya, konustuklarımın istisnasız hepsini yuttum.


  • amlakit  (29.02.12 19:28:32) 
Büyük konuşmayı bırak, küçük şeyler de bile söylediklerinizle yüzleşmeniz gerekebiliyor. O yüzden neredeyse hiç konuşmuyorum geleceğe, yapacaklarıma,yapmayacaklarıma dair.


  • Harpp  (29.02.12 19:33:45) 
ya bir söz vardı bu konuyla alakalı kim söyledi hatırlamıyorum. penguen veya uykusuz yazarlarından olabilir. ama şey diyordu yaklaşık olarak;

ben peygamber değilim ki söylediklerim beni o kadar bağlasın. insanım neticede. ben söylerim gider havaya. isteyen alır kullanır. yutmayayım diye kendimi kasmak falan bana göre değil.

budur benimkisi de.
  • asilsiz suclama  (29.02.12 19:33:45) 
valla 27 yaşındayım, eskiden beri ne zaman büyük konuştuysam kesin başıma geldi. hala da ağzımdan falan kaçarsa geliyor yine başıma. hiç sekmiyor. affı yok valla.


  • rectoa  (29.02.12 19:43:41) 
atalarimiz ne söylerse dogru söyler:
kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş

  • shi aila  (29.02.12 19:55:30) 
İlköğretimin son senesinde Uludağ Üniversitesi'nde okuyan bir hocamı feci hor görüyordum. Liseye başladığımda İİBF'de okuyanları resmen ezik ilan etmiştim. Lise sonunda ikinci öğretim okuyanlar intihar etmeli diye düşünüyordum. Uludağ Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ikinci öğretim mezunuyum.

Saygılar.
  • mendilim yok  (29.02.12 20:01:16) 
Bilinçsiz söyleme örnek;

24 yaşlarımda filan, bir gün babamla gezerken (ki çok nadir yaptık bunu), roman filan tamam da bu şiirde ne buluyor bu insanlar demiştim. Şimdi kitaplığımın baş köşesinde şiir kitapları bulunuyor.

İyi bir başlık...
  • ex902  (29.02.12 20:31:01) 
Büyük konuştuğum her olay başıma gelmiştir. Bizim zamanımızda Ünv. sınavları iki kademe idi. Birinci sınav puanıyla girilecek yerler de meslek yüksek okulları vb. yerler. İlk sınavda ilk 250 kişi içine girmişim. Matematikte 52 üzerinden minimum 50 net çıkartıyorum, Türkçede full çekiyorum filan. Kuzenimle beraberiz. Kuzenim Boğaziçi iş idaresinde okuyordu (2 senelik Management diye geçiyordu o zaman adı). Neyse ben tercihlerimi ona da gösterdim. Bir de ne olu ne olmaz diye en sona o bölümü yazacağım dandik ama ne olur ne olmaz dedim (oha, şimdi bile utanıyorum, kıza nasıl demişim öyle). Kuzenim de, yaa o kadar kötü değil demişti. Sonra bilin bakalım ne oldu? Ben Türkçe ve Matematik kolonlarını karıştırdım. İkinci sınav notum yerlerdeydi. Haliyle Boğaziçi iş idaresine yerleştirildim. Sonra bir daha sınava girdim. vs.
Büyük konuşmamaya dikkat ediyorum.

  • SiyamkedisiZorro  (01.03.12 11:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.