[]

Cüzdanımı kaybettim, yardımınıza ihtiyacım var

Öncelikle cüzdanım sıradan bir cüzdan değildi. Aldığımda sıradan bir nike cüzdanıydı ama ben ben onu farklı bir cüzdan yaptım. Cüzdanı 5-6 sene önce kendi paramla almıştım içine babamın parasını koymak için. Onca sene yalnızca onu kallandım. Onu heryere götürdüm, dünyayı benimle gezdi. İçine Avrupa da Euro, Amerikada dolar, Rusyada ruble girdi. Her parayı, her yeri gördü. Amerikada bir gece klubünde tanımadığım bir kıza sürtünürken cebimde o vardı. Kız bana "wow your pretty exited eh?" dedi bende ona "no babe, thats only my wallet" dedim. Bu güzel anıları yaşadığım cüzdanı dün gecenin karanlığında kaybettim. Çalındı mı yoksa düşürdüm mü bilmiyorum.
İçinde 300tl+kredikartı+okul kimliği+ehliyet+ego ve telefon kartım+4gb usb+ev anahtarım+vesikalık fotoğraf vardı. Bunlar şu () kadarcık umrumda değil. Ama o cüzdanın yeri doldurulamaz. Gelelim sorularıma.

1) Ehliyet çıkartmak için emniyete ne götürmem gerekiyor? Ehliyet çıkartana kadar araba kullanamaz mıyım?
2) Polise haber vermeli miyim? Gazeteye ilan? Vermezsem birşey olur mu?
3) Kredi kartları iptal ettirdim. Başka yapmam gereken birşey var mı?

4) Bana kaliteli, güzel bir cüzdan önerebilir misiniz? 20 li yaşlarındaki birisi için. En güzeli hangisidir? Nike cüzdan alamam bana eskisini hatırlattığı için.

Bu olaydan ne öğrendim. Herşey gelip geçici, hiçbir şeye çok fazla bağlanmamak lazım. Bugün varız, yarın yokuz. Beni öldürmeyen şey, beni güçlendirir.

 
kusura bakma dondan fırlamış gibi olacağım ama, usb ve anahtar nasıl sığdı ?

ha hocam bu arada garanti olsun kilidi de değiştir bence. var öyle takip edip evi soymaya falan çalışan manyaklar. ucuz bişey zaten taş attın da kolun mu yoruldu.
  • zaraeta  (29.02.12 17:22:58) 
Kimlik için değerli belgeyi kaybetmekten ceza ödeyeceksin. Cezanın yanındaki diğer işlemlerle ödediğin 70 lirayı bulacak. Ehliyet için de var mı bilmiyorum.


  • McScReaM  (29.02.12 17:41:00) 
matraş cüzdan alacaksın.


  • mr fusion  (29.02.12 17:43:46) 
4 ay kadar önce ben de kaybettim , ama hala eski haline dönemedi cüzdanın içi


  • gaborit  (29.02.12 17:48:08) 
ehliyetsiz araba kullanmakla ehliyetin yanında yokken araba kullanmak farklı konular. gazeteye ilan ver ne olur ne olmaz sonra üzerine şirket falan kurmasınlar.


  • mr fusion  (29.02.12 18:07:11) 
cüzdan bu olabilir mi?
old.japanenjoy.com

  • han20  (29.02.12 18:45:43) 
aynı cüzdanı 6 kere kaybettim, hepsinde geri döndü. farklı kıtalarda kaybettim, yine döndü ehehe. 5 gün önce yine kaybettim, ilk defa karakoldan aldım. demem o ki, umudunu yitirme.


  • raycharles  (29.02.12 18:56:42) 
1)ehliyeti raba kullanırken yanında taşımamanın parasal bir cezası var (100 liradan azdı geçen sene).

2)ben ilan vermiştim gazeteye ama resmi merciler ilanla ilgilenmiyor. alıp saklıyorsun bir olaya karışırsa kimliğin falan "o tarihlerde cüzdanım çalınmıştı" diyebilmek için.

3)evin kilidini değiştirebilirsin.

4bunu bilemedim.
  • kayranin kedisi  (29.02.12 19:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.