[]

bir ülkenin siyasi hedefleri ve eğitim

eğitimde ülkenin siyasi ülkülerinin açıkça ortaya konması gerektiğine inanıyor musunuz? aksi durumda nasıl bir toplumun ortaya çıkacağını düşünüyorsunuz? eğitim kavramının birey odaklı mı, toplum odaklı mı olması gerektiğini düşünüyorsunuz? filen fişmekan..

eğitim ve siyaset hakkında, daha doğrusu eğitimde bir ülkenin siyasi hedeflerinin açıkça ortaya konmasının gerekliliği hakkında birkaç cümle karalarsanız sevinirim. farklı fikirler lazım, ne düşünüyorsanız yazın gitsin. günümüzden, geçmişten örnekler serbest. cevaplar için şimdiden teşekkürler.


 
cok duz olacak, belki tam olarak sorunuza cevap olmayacak ama;

tek diyecegim egitim objektif olmalidir. siyaset gibi, toplum gibi, ahlak gibi seylerle bulanmamalidir. Toplum odakli mi birey odakli mi derken tam olarak ne demek istediginizi anlamadim ama.. Birey aldigi egitim ile mantigi birlestirerek neyin dogru neyin yanlis oldugunu kendi cikarabilmeli ve ona göre karar vermelidir. Cagdaslik dedigin boyle bir seydi.

He, tum ulkeyi "bizim irkimiz superdir, digerleri salaktir; insan boyle boyle kaliplarda bilmemne kitabina bagli yasamalidir" gibi mal seylerle buyuturseniz Nazi Almanyasi gibi basarili(?!) isler de cikarabilirsiniz. Dogrulugundan bahsetmeye gerek yok heralde.
  • natnan  (29.02.12 17:15:05) 
öğrencilere, devlet ideolojisinin, devletin o günkü siyasi hedeflerinin bildirilmesine değilde aşılanmasını, bu amaca dönük eğitim öğretim verilmesini yanlış buluyorum. öğretmek, bilgilendirmek başka, bir takım fikirleri gençlerin beynine kazımaya çalışmak başka.
bana nasıl düşüneceğimi öğretsinler ne düşündüğüme karışmasınlar...

  • g7mor  (29.02.12 18:30:13 ~ 18:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.