[]

öğrenci affı yüksek lisans

aşağıdaki duyuruyu okuyunca aklıma geldi, yüksek lisanslar da öğrenci affından yararlanabiliyorlar mı diye. ve 1 senelik tez süresi alabildiklerini öğrendim.
bunun üzerine şunu sormak istiyorum benim tez bitmeyecek sanıyorum normalde son teslim tarihim eylül sonu, ekim başı. (verilen 2 sene son bulmuş oluyor)
diyelim söylenenler doğru ve 2008de öğrenci affı oldu, ben bu durumdan yararlanabilir miyim, yoksa belli bir sonlanma tarihi koyarlar mı?
aslında 2005teki kanun tasarısına bakıyorum da, kanunun kabul edildiği tarihe kadar ilişiği kesilmiş olanlar yararlanabilir diyor. aslında sorularımı kendim cevapladım ama şöyle sorayım böyle bir yasa çıkarsa ekim ayından önce mi çıkar?
ha bir de son teslim tarihinde tezi teslim etmediğinizde hemen ilişiğiniz kesiliyor mu?
çok saçma bir soru oldu gerçi, her an silebilirim.

 
naylon tez verebilirsiniz, 3 ay daha uzatma alırsınız böylece ama daha fazla uzatma hakkınız yok zannedersem.


  • bulanti  (19.08.08 23:29:49) 
uzatma değil, öğrencia affını soruyorum. teşekkürler.


  • red g  (19.08.08 23:43:08) 
ben de af sonrası için dediydim zaten. öğrenci affından daha önce aynı şekilde yararlanmış arkadaşım var. ben "farzedin ki afla geldim, 1 senelik süre de yetmedi, o zaman ek süre alabiliyor muyum?" şeklinde algıladım sorunuzu, onun cevabını verdim.


  • bulanti  (20.08.08 02:20:28) 
affın çıkması için önce bakanlar kurulunun ardından meclisin kabul etmesi lazım. şu an meclis tatilde ve eylüle kadar sürecek bu tatili. aynı zamanda komisyondan tasarı kesinleşmiş haliyle çıkmadığı için içeriğinin ne olacağı şu an için belirsiz.

ancak beklenen, ekim ayında meclisten geçeceği ve yasanın çıktığı tarihten önceki durumları kapsayacağı için, sizin zaten bitiremeyeceğiniz kesinleşmiş bir durumdaysa kendi isteğinizle ilişiğinizi kesmeniz yolunda olacak (eylül ayında mesela).

bir ancak daha; komisyonun bakanlar kuruluna göndereceği kesinleşmiş tasarıda durumunuzu incelemeniz faydalı olacaktır.

ek olarak www.ogrenciaffi.org 'a bakabilirsiniz.
  • portik  (20.08.08 05:03:07) 
yuksek lisas yaparken afla geri gelmis bir yuksek lisans ogrencisi vardi danismanimin. sadece 1 sene hakki vardi ama, 1 sene icinde tezini verip mezun olmasi sarti vardi. ayrintisini bilmiyorum. sonra ben de tez yuzunden atildim, af bekliyorum, gerci af ciksa da ben tezi yine cikaramam sanirim ama bi deneyecegim.


  • jupiterianvibe  (20.08.08 09:42:40) 
@bulantı: uzatmanın sonundayım, ilerde af çıkarsa durumum ne oluru anlamak istemiştim.
@portik:cevabın çok aydınlatıcı oldu teşekkürler.
@jupiterianvibe: evet 2005teki yasayı inceledim, tez için bir sene veriyorlar. ilk duyurumda da onu yazmıştım zaten. bakalım benim durum biraz belirsiz son güne yaklaşana kadar çözülemeyecek herhalde.
  • red g  (20.08.08 12:27:34) 
ben de af bekliyorum. tezimi temmuzda teslim etmem lazımdı, atılmış olmalıyım (sormadım atıldım mı diye).

affın çıkması sene sonunu bulur gibi geliyor bana. bir arkadaşım daha önce atılmış, aftan faydalanmış (ama yine tezini yazamadığı için tekrar atılmış -ki benim sonum da öyle olabilir. 2 senede yazılmayan tezi 1 senede nasıl yazacaksam artık, neyse), ona sordum, dedim ne yapmam lazım, atın beni diye dilekçe mi vermem lazım? dedi ki, hiçbir şey yapmana gerek yok. af çıkınca doğrudan git enstitüne, "ben geldim" de, kaydını yaptır dedi. onda öyle olmuş. yani tezi teslim etmediğinde zaten atılıyormuşsun.

ama yine de sormak lazım.
  • yumusakdiken  (20.08.08 20:37:26) 
geçen gün aradılar, 3 ekime kadar teslim edebilecek misiniz yoksa afla mı geleceksiniz diye sordular af kesin demek ki diyerek, sevindim ben de:)


  • red g  (11.09.08 19:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.