[]

İngilizce ders nasıl verilir?

Şimdi mesela diyelim ben ingilizce özel ders vermek istiyorum. Mesela yani :) Yüksek lisan yapıyorum, İngilizce bölümünde okumadım ama seviyem iyidir. Nasıl yapılır, hangi kitaplar kullanılır? Hangi yaş grubu uygundur? Kaç para istenir? Nette nerelere ilan verebilirim? Bir de gramerden çok konuşma vs. ile ilgili bir şey yapsam nasıl olur?




 
önce bunun dersini alarak - yaklaşık 4 sene.


  • letheavendangered  (28.02.12 17:10:04 ~ 17:10:18) 
öncelikle, letheavendangered +1

eğer ingilizce üzerine bir geçmişiniz yoksa -öğrenciliği dışında- pek tavsiye edemem bu konuda çalışmanızı. sizin için değil, öğrencileriniz için. ancak illa ki ders vereceğim diyorsanız, grammar dersleri vermenizi tavsiye ederim, zira speaking/listening oldukça dikkat ve profesyonellik isteyen bir alandır. eğer pronounciation, intonation vs vs gibi konularda eğitiminiz yoksa(ders verecek bir düzeyde bir eğitimden bahsediyorum) geri döndürülemez hatalara sebep olursunuz.

eğer grammar üzerine dersler vermek isterseniz de, türkiye'deki yayınlardan, dilko, els yayıncılık, kültür(yamulmuyorsam), yds yayıncılık tavsiye edilebilir. yanısıra, oxford ve cambridge'in grammar kitapları oldukça iyidir.
  • klassno  (28.02.12 17:16:38) 
arkadaşlar komik olayın yahu 8 aylık saçma sapan formasyonla kimler kimler İngilizce hocası oldu, ayrıca fizik dersi verenler de fizik bölümü mezunu mu sanıyorsunuz :)) Ben ne İngilizce öğretmenleri biliyorum bir pronounciation var ağlarsınız ahahaha :) O geri dönülmez hatalar yapıldı zaten, geçmiş olsun :)


  • cy7  (28.02.12 17:27:22) 
üstad, komik değil bahsettiğimiz konu. aksine, sırf para uğruna yapamayacağın şeyleri yapmaya çalışmak ve bunun için de diğer insanların -belki- hedefleri ile, hayalleri ile oynamak komik ve saçma olan. 8 aylık formasyonla kimler kimler ingilizce öğretmeni oldu, haklısın. ben ziraat mühendisi bi' insandan ingilizce dersleri aldım zamanında, şimdi her an her saniye küfrediyorum kendisine. eğer bir işi yapacaksan hakkı ile yapman gerekir. ki burada bahsettiğimiz şey formasyon değil, ingilizce kısmı işin. formasyon almadan öğretmenlik yapabilirsin ama söz konusu dil eğitimi ise donanımlı olman lazım.

şu ana kadar bu böyle geldi diye bundan sonra da böyle gitmesi gerekmiyor. zaten bundan da yakınmıyor muyuz? böyle gelmiş, böyle gider düşüncesi şu ana kadar rastladığım en saçma düşüncelerden biri.

tekrar diyorum, "ingilizce'de seviyem iyidir"den kastın advance filan ise tercüme yap. hem çok faideli bilgiler edinir, hem de para kazanırsın.

örnek vereyim, 9gag.com şu adreste gördüğün cümle 7 farklı anlam içeriyor. sen bunu eğer öğretemeyeceksen hiç başlamayacaksın speaking/listening işine. grammarı öğretirsin ona bi' şey demiyorum. alırsın eline kitabı, dersten iki gün önce çalışsan yeter zaten, önceden de birazdan bilgin olduğunu söylüyorsun. ancak iş speaking/listening olunca işi ehline bırakın gerçekten.
  • klassno  (28.02.12 17:42:44) 
Gören sanır ki, tr de üniversitelerin ilgili bölümlerinde çılgınlar gibi eğitim verilip, muhteşem ingilizce öğretmeni adayları yetiştiriliyor.
Olum manyak mısınız lan? Bu işler için kıytırık üniversitelerin boktan lisans programlarını bitirmeye gerek mi var? Bir şeyler öğretebilmek için 4 yıl mal bi' okula gidip gelmek mi gerekiyor ?

Elbette verebilirsin ders. Yeterli bir seviyede olduğunu düşünüyorsan ingilizcede. Öğretme olayına da biraz yatkınsan gayet mantıklı.
  • Saat1  (28.02.12 17:44:33) 
Merak edenler için söylüyorum evet seviyem advanced ama beginner vs ye ders vermek için bir kelimenin 10 anlamını da bilmem gerektiğini zannetmiyorum. :) Speaking/listening seviyem de devamlı yurtdışıyla iş yaptığım için advanced yoksa hocalardan felan değil :)) O 4 yıllık lisans bitiren hocaları getirin bakalım TOEFL'a falan girsinler, daha iyi alırlarsa ben vazgeçeyim :)))
@Saat1, bırak yaw hepsi her konuyu profesöründen öğrenmiş belli :)))

  • cy7  (28.02.12 17:51:20) 
ingilizce sandığın kadar hafif bir olay değil. sana yardım etmeye çalışanlara gösterdiğin yaklaşıma da bakarsak öğretme işine hiç girme bence.


  • rectoa  (28.02.12 17:59:10) 
1- öncelikle isim yapmadığın sürece özel dersten para kazanamazsın.(isim yapmış ve mühendislik okuyup parara para demeyen hocalar var ve hatta artık bunlar sadece hoca değil sınav koçu vs vs.)
2- sbs öğrencilerine zaten ders aldırmazlar artık hem okul var hem dersane. artı genel ingilizce,kpds, üds,toefl vs vs. için sırf bu işi iyi yapmak ve bundan para kazanmak için çalışan (altını çiziyorum) ingilizce öğretmenleri varsa neden senden özel ders alsınlar? sen onlara ekstra ne vadedebilirsin?
3- bunlara uygun cevabın varsa her kitaptan faydalanabilirsin. sbs için ayrı, diğerleri için ayrı çok fazla kaynak var heryerde.
  • maniacpo  (28.02.12 18:53:42) 
@maniacpo, peki illa sınavlara hazırlık dersi mi verilir? Ne bileyim İngilizcesini ilerletmek isteyenler olabilir, pratik yapmak isteyenler olabilir, tam ben de bilemedim şimdi.


  • cy7  (28.02.12 18:58:05) 
@cy7
kesinlikle olabilir. hatta keske olay sınavla olmasa herkes güzelce dil öğrense.
ama malesef türkiye şartlarında durum bu. özellikle artık öğrenme hevesi olan insanlar(ya da veliler) kılı kırk yarıyorlar. aldığın diploma, sertifikalar, gittiğin çalıştaylar bile senin kıymetini belirliyor.dolayısıyla insanlar buna bakıp karar veriyorlar. ve bu şekilde marka oluyorsun. sadece özel dersle aile geçindiren insanlar tanıyorum. gerçek bir eğitimcinin yanında seni öne çıkartacak özelliklerin olmalı.
mesela yurtdısına yazılar yazıyorum diyosun bunun üzerinden gitmeni tavsiye ederim.
  • maniacpo  (28.02.12 19:10:39) 
@maniacpo, peki bu konuda nerelere başvurabilirim sence? hani bir yerden başlamak için.


  • cy7  (28.02.12 20:04:53) 
dil bilmek veya konuşabilmek veya anlayabilmek ve öğretmek çok farklı şeyler diyerek kenara çekiliyorum.


  • charlesbukowskiineksi  (28.02.12 20:48:14) 
iş öğretme kısmına gelince - özellikle özel ders konusuna gelince - öğrencinin öğrenme yatkınlığına göre teknik belirlemek de çok önemli bir nokta. İşitsel öğrenmeye mi yoksa görsel öğrenmeye mi daha yatkın gibi konularla başlayıp 3 gün boyunca anlatabilirim de sıkmak istemiyroum yani sizi:)

Velhasıl kelam tabi öğretirsiniz öğretmesine de ne derece başarılı öğretebilirsiniz esas sorun bu.
  • charlesbukowskiineksi  (29.02.12 09:49:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.