[]

Ayvalik'ta gezip gorulecek yerler

H.sonu Ayvalik'a (az yukaridaki Karaagac beldesine) gidiyorum kismetse, gidince nereleri gezebilirim, gorebilirim? Gomec, Burhaniye, Ayvalik civarlarinda?

Ayvalik'ta nerde iyi balik yenir, ya da ne yenir, ne yenmez, nerelere gidilir eglenmek icin falan fistik.


 
eger burhaniyeye gidebiliyorsaniz, akcay taraflarina da gidebiliyorsunuz demektir.

bu nedenle hasanbogulduya mutlaka gidin derim akcay yolundan.
bunun disinda ayvalik yolu uzerinde artura gidebilirsiniz. guvercin, marti vs. diye koylar halindedir. gencleri ve denizi iyidir, uzun vadede sıkar.

cunda adasinda balik yiyebilirsiniz ayvalikta. ama araba yoksa otobus saatlerine iyi bakin. gerci soyle bisi var, cundadan biz ayvaliga yurumustuk gece, sonra traktorde 2 isci bizi almisti. macera olmustu.

ayvalik tan yat turuna mutlaka cikiniz gunubirlik (sabah 10-11 gibi cikar, aksam 5-6 geri gelir)
ayvalik'in buyuk bir discosu vardir ona ugrayabilirsiniz.

eger araba kiralarsaniz 1-2 gunluk, tum bunlari cok rahatlikla yaparsiniz. atiyorum bergama ya falan bile gidersiniz o hizla : ) hali hazirda arabaniz varsa sahane tabii.

burhaniye halki cok iyidir,
burhaniyeye 5-10 dk mesafede ören var. örenin plaji cok meshurdur. denizi cok soguk olsa da. orda bir de denizden ciktiktan sonra yukardaki meshur bufelerden (gol, agino, vs.. ) ayvalik tostu, kumpir gibi seyleri mideye yuvarlayabilirsiniz. gece hayati da zevklidir. pek cok discosu, barı, türkü cafesi, normal cafesi, osu busu var. konserlere de denk gelebilirsiniz.
  • la traviata  (19.08.08 17:23:40 ~ 17:27:13) 
ayvalık'tan ziyade cunda'da takılmanızı öneririm. küçük ve güzel bir balıkçı köyü gibidir orası. papalina, kendi yaptıkları dondurmalar, lokmalar, gezilecek kiliseleri, sokakları ile harika.
onun dışında tekne turunu öneririm. ama sakın büyük tekne ile gitmeyin. animasyon adı altında binbir şaklabanlık yapıyorlar. küçükleri tercih ediniz.
şeytansofrası vardır. gün batımı için mükemmel bir tepe.
sarımsaklı' ya da gidebilirsiniz. plajı çok güzeldir.
ayvalık' ın içinde ne yaparım dersen pek bir şey yok açıkcası.
  • zminrna  (19.08.08 18:51:21) 
Ayvalik in ici de hoşuma gider benim, canınız sıkılırsa söyle bir carsinin icine daliverin. öglenin sıcaginda agac gölgeli sokaklarda serinlersiniz. bar disko ortami isterim derseniz sarimsakli ya gideceksiniz.


  • atmacaged  (19.08.08 19:39:12) 
Ayvalık için konuşmak gerekirse, Cunda tarafı elbette çok güzeldir. Fakat orda ilginç yerlerden Şeytan Sofrası vardır, manzarası güzel. Ayrıca ben şahsen sabahları erken saatte şehir meydanından Cunda değil diğer yöne doğru yürümeyi çok severim. Solda güzel evler, ağaçlar, sağda daha çok tarihi evler ve deniz manzarası elbete. Temiz hava falan işte. :)

Çamlık mıydı neydi ismi o tarafın öyle bir şey. O yolu çok seviyorum işte. Tabi yürüyüşten ziyade yeme içme derdiniz varsa Cunda en iyisi.

Bunun dışında Sarımsaklı vardır ünlü ama pek sevmem, o tarafa giderseniz biraz daha ileri gidip Badavut denen sitelerin olduğu yere varabilrsiniz. Özellikle denize girmek için en uygun yerlerden biridir. Fazla kişi de gitmiyordu oralara eskiden.
  • bodom  (20.08.08 01:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.