[]

telif hakları hakkında bilgili bir kimse

bir oyun yapmayı düşünüyorum. oyun kar amacı gütmeyecek ve bedava olarak oynanabilecek. ancak oyun müzik üzerinden dönecek, bir tür online guitar hero olarak düşünebilirsiniz, öyle olmasa da. oyunda istediğim şarkıyı kullanabilir miyim, sonuçta hizmeti bedavaya sunacağım için şarkıların telif haklarını ihlal etmiş olur muyum? bir de frets on fire gibi oyunlar şarkıları nasıl kullanabiliyorlar?




 
eğer ticari bir amacınız yoksa kullanılabilir.Ammavelakin bazı kıl ve paragöz şarkıcılar-plak şirketleri yine de engelleyebilir kullanmanızı.


  • everyone looks so good from here  (28.02.12 09:36:55) 
telif ödemek zorundasın. senin oyununun ücretsiz olması hiç bir şeyi değiştirmez bu noktada.

"şarkıları nasıl kullanabiliyorlar" demişsin biraz daha açarsan iyi olur sanırım anlamadım ben soruyu
  • thewishcaster  (28.02.12 09:37:08) 
youtube'a bişey yükleyince de aynı durum söz konusu, telif ödemek zorundasın.


  • saiko  (28.02.12 09:43:42) 
şunu yap, oyunu bir şekilde açık yap. böylece senin 1-2 parça dışında isteyen istediği parçayı kullanabilsin. böylece sorun yaşamazsın. o 1-2 parça için de uygun bir şeyler bulur, gerekirse 3-5 kuruş telif ödersin :)


  • ben smyrna  (28.02.12 09:52:16) 
benim kullanmak istediğim parçalar ne bileyim lady gaga'nın, rammstein'ın ya da bunun gibi işte süper ünlü ve arkalarında çok güçlü plak şirketleri olan kimselerinkiler. çok fazla parça kullanmak istediğimi de düşününce telif hakkı ödemek pek parlak gözükmüyor.

frets on fire'da oyuncular şarkıları kendileri ekliyorlar oyunun sistemine. bu sayede aradığınız hemen hemen tüm şarkıcıları bulabiliyorsunuz. bildiğim kadarıyla frets on fire bunun için hiçbir telif hakkı ücreti ödemiyor. bunu nasıl sağlıyorlar onu merak ettim.

ekleme: süper ünlü nedir yahu, gaza gelmişim :)
  • knight of cydonia  (28.02.12 10:10:39 ~ 10:18:02) 
tamam işte oyunu bilmiyorum ama frets on the fire gibi yap sen de..onu diyorum :)


  • ben smyrna  (28.02.12 10:39:47) 
şarkı ekleme özelliğini herkese açık yaparsam telif hakkı ödemek zorunda kalmıyor muyum? peki bu şarkıları ekleyen oyuncuların başı yanmasın sonra, küfür yemeyelim :)


  • knight of cydonia  (29.02.12 07:33:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.