[]

savaş gemileri

askeri nitelikli gemiler, hareket halinde olmadıkları zaman limanlarda açıkta mı dururlar? tank, uçak gibi saklanabilirler mi?




 
kesin bi bilgim yok ama çok kıyıya yaklaşamazlar heralde suyun altındada baya bi kısmı var diye biliyorum anca bakım amaçlı falan olabilir ama bi gemi hangarı falan görmedim şahsen tvde filmde falan var ama savaş gemilerini alacak büyüklükde olanı varmı bilmiyorum.


  • basond  (27.02.12 17:38:37) 
saklanabilirler, limanın niteliğine göre değişir tabi. genelde limanlarda değil de askeri tersanelerde bekletilirler.

(bkz: alaybey tersanesi)
  • saiko  (27.02.12 17:46:12) 
Konu hakkında çok nitelikli bilgim yok. Ama saklanamaz gibi geliyor bana. Misal askeri limanında 20 parçadan oluşan bir filon var, hangi birini hangara alacaksın? Ki; herhangi bir saldırı anında dışarıda duran geminin, hangarda duran gemiye kıyasla kendini savunması daha kolaydır gibime geliyor.


  • punkertifo  (27.02.12 17:50:50) 
bi ucak gemısnın yanında nerdeyse turk denız kuvvetleri kadar gemı daha oluyor. onu alacak limanı goren varsa haber etsın. işte pearl harbor fln anca.


  • bryan fury  (27.02.12 18:53:40) 
yahu uçak gemisi farklı da.

20 parça filo ne demek farkında mısınız ?

Mesela sadece karadeniz için 2 gemi mi öyle bi savunmamız var, fazlası zarar o işin, yani 10 tane gemi oldu mu daha güçlü olmuyorsun, her geminin hükmedebildiği bi alan var ona göre düzenleniyor olay.
  • saiko  (28.02.12 02:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.