[]

Acılı Biber Turşusu sonrası karın ağrısı

Neden olur, bilen var mı? Özellikle ertesi gün diare ve karın ağrısının sebebi nedir?

Basitçe uzak mı durmalıyım bir acı sever olarak? Öyle çokta abartmıyorum aslında , orta acılıkta 5-6 biberiye ertesi sabah dengemi bozuyor. Nedir bunun sebebi


 
aynı sorunu yaşıyorum. önceden istediğim kadar yiyebiliyordum. şimdi yediğim zaman ertesi sabah uykumdan karın ağrısı ile uyanıyorum artı midem müthiş derecede yanıyor.

ben çareyi yememekte buldum ama bazen dayanamayıp yiyorum. sonra yine acısını çekiyorum.
  • nemo problemo  (27.02.12 16:51:59) 
reflü ya da ülser olabilir mi? bir ülserli olarak biberden, efendime söyleyeyim turşudan çok hoşlanırım, kendilerini sürekli yer ve müthiş karın ağrısıyla boğuşurum. ama bi yerden sonra alışılıyo. gerçi hiç sağlıklı değil.


  • der meister  (27.02.12 16:54:22) 
yutakta sorun yoksa doğrudan mideyse reflü değildir ama ülser falan olabilir aman diyim.


  • yuto  (27.02.12 16:54:25) 
Bende ülser yok bildiğim kadarıyla. Mide ile ilgili tek şikayetim bu sayılır.


  • beholderrulez  (27.02.12 16:56:48) 
adanalı bir acı sever olarak bana da olur bu. belki de çok yemekten bilemiyorum.


  • reddediyorum  (27.02.12 17:00:51) 
öncelikle sindirimi zor olduğundan karın ağrısı yapabilir. aynı sebeple ishal olabilir sayısına bağlı olarak normal insanda bile. bir de h. pylori enfeksiyonuna bağlı (2 kişiden biri enfekte) gastrit veya duodenit(ince barsak ilk kısmı enfeksiyonu) varsa şikayetler artar.


  • sle  (27.02.12 19:02:47) 
h.pylori bundan 10-12 sene önce vardi, basit bir ilaç tedavisi ile atlatmıştım. Tabiki şimdi durumu bilemiyorum, bu bakteri olupta şikayetim olmayabilir mi emin değilim. Benim korkum bu tarz vücut dengesini bozan yiyeceklerin uzun vadede başka hastalıklara sebep olabilme ihtimali.


  • beholderrulez  (28.02.12 12:46:34 ~ 12:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.