[]

ingilizce öğrenme sorunsalı?

kardeşimi ingilizce kursuna göndermeyi düşünüyoruz. hafta sonu english time, british english, british time olmak üzere 3 kurs yeri gezdik fiyat tekliflerini aldık. hemen hemen hepsi birbirinin aynısı.

duyuru insanları başlangıç ingilizcede seviyesindeki bir öğrenci için nereleri tavsiye eder. tecrübeleri neler der?


 
english time'dan ve uzantılarından uzak durun. kurs seçmeden önce şikayetvar vb. sitelerden aldıkları şikayetlere gözatın.


  • kocayusuf  (27.02.12 11:23:23) 
şikayetvar'da yazanlar bazen gereksiz yere kişiyi urunden ya da hizmetten sogutabiliyor. ben eskiden bir dil okulunda calıstım altı yıl boyunca, örneğin öğretmenlerimizin üstüne sandalye fırlatan (o gün canı sıkkın oldugu icin), tehdit eden, bana küfreden vs kişilerin "kendilerinden kibar bir dille rica etmeme ragmen.." gibi üsluplarla şikayet yazdıklarını görürdük. ya da bazı şartlar siz icinde bulundugunuzda farklı, vazgectiginizde farklı gorunebiliyor vs vs

tabii bilgilenmek ve hazırlıklı olmak icin okumakta fayda var.

ne olursa olsun english time'dan uzak durun. hem bildigim kadarıyla musteri memnuniyeti programları iyi değil, hem de calısan öğretmenler cok kaliteli değil. Bununla birlikte İngiliz Kültür Derneği diye bir yer var, iyi değil. British Time iyi değil.

araştırdıgınız kurslarda öğrenci takiplerini sorun. Mesela kardeşiniz kursa gitmezse napıyorlar? arayıp soruyorlar mı, bize ne mi diyorlar. Çalışmalarını, ödevlerini yapmazsa ne oluyor Rehberlik servisleri var mı, satış danışmanları ne kadar bilgili? ders esnekliği ne kadar? kacırdıgınız bir dersin telafisi var mı? kaç kişilik sınıflar? Öğretmenlerin Celta'sı, Delta'sı, diploması var mı? Tecrubeleri ne kadar? Calısma hedefleri nedir, ornegin altı ay sonra, uc ay sonra neleri bilmesi bekleniyor olacak. Avrupa Dil Standartları'nda bir garanti verebiliyorlar mı? Sertifikasyonu var mı?

özel ders + konuşma sınıfları + ingilizce okuma + yurtdışına tatil tavsiye ederim ben. O da olmazsa, British Side hakkında iyi şeyler duyuyoruz, belki de onlarla da gorusebilirsiniz.
  • sopiro  (27.02.12 11:52:25) 
british time'dan da uzak durun.


  • neo  (27.02.12 12:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.