[]

6ch sesli filmleri 3cha düşürmek

başlık açıklayıcı olmadı di mi ya? neyse. bluray filmler 5.1 oluyolar genelde ama benim bilgisayarımda 2.1 bi sistem var haliyle diğer 3 kanaldan gelen sesleri duyamıyorum. o 3 kanalı bendeki sağ sol hoparlörlerden çıkacak şekilde ayarlamanın yöntemi var mıdır? mümkünse gom player ile halledilebilsin olmuyorsa diğer playerlara da açığım.




 
vlc idi sanırım. yamuluyor da olabilirim


  • arden  (27.02.12 01:47:34) 
bu işleme downmix deniyor. eğer amaç sadece izlerken sesi downmix edebilmekse en pratik çözüm, windows media player classic. Programı açıp, play sekmesinin altındaki filters seçeneğinden ac3filter ayarlarına girip çıkış formatını 2.1 stereo yapınca olması lazım. muhtemelen başka playerlarda da yapabilirsin, kurcalamak lazım.

edit: Bu işlemi videoyu oynatırken yapman lazım.
  • ismini vermek istemeyen bir kullanici  (27.02.12 03:16:25 ~ 03:22:39) 
k-lite codek pack yüklenirken şu seçenek var:
audio:
burada
mono
stereo
2 ch
3 ch
falan diye gidiyor.
orada as input yerine 2 ch seçersen o zaman istediğin olur. bu arada o sesler 6 değil 5 kanal ve 2 kanal. +1 kısımları sadece bass.
  • ben smyrna  (27.02.12 10:05:06) 
bahsedilen işlemleri yapınca o kanalların seslerini attı ama? değişen bi şey olmadı yani benim duyduğum seslerde. derdim şu: dün gece şu: www.imdb.com filmi izlerken farkettim, şimdiye kadar o kadar çılgın rahatsız etmemişti. filmin başlarında çok fazla altyazı var ama sesleri çıkmıyor. 5.1 olan bi sistemde denedim sesler çıkıyor, altyazıda sıkıntı yok yani. ne yapıcam ben?


  • 10032007  (28.02.12 01:11:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.