[]

Kombi su giriş/çıkış vanası

Bir musluk problemiyle karşınızdayım. Yardım edin lütfen :(

2-3 gün önce üşüyerek banyo yaptıktan sonra fark ettim ki basınç 1'in altına düşmüş. Eve taşındıktan sonra hiç ellemedik diyebilirim ama eski evdeki elle çevrilebilen bir vanaydı. Ben de o yüzden elle çevrilebilen tek vanayı bulup çevirdim ve aynı yerden su akmaya başladı. İyice sıfırlandı. Meğer yanlış yerle oynamışım. Sonra malum vanayı bulup suyu doldursam da diğer vanadan boşalmaktaydı. Kombiyi kapattım gittim. Sonra tekrar denedim. Bu kez 2'ye kadar çıkarmışım sanırım. Musluktan bir şey akmıyor gibiydi. Kombiyi açtım, 1 saat sonra yine boşalmıştı.

Ben mi kapatamıyorum bu zırvayı? Sadece bir tarafa dönüyor.
Resimde görülen suyun aktığı yer sağa sola dönüyor. Bununla mu ilgili acaba?

Kombi Vaillant bu arada.

edit: okla gösterdiğim parça (kapakla boru arasında kalan) sağa ve sola dönüyor.

 
su kapakla boru arasında kalan kısımdan akıtıyor olabilir eğer oynuyorsa. içinde su doluyken vanayı sonuna kadar önce açıp sonra ters yyöne tam kapatıp deneme yapabilirsiniz. suyun nerden aktığını biliyorsanız ve vanayla birebir ilişkisi yoksa servis çağırmanız gerekir.


  • fiyuuuu  (26.02.12 21:58:39) 
ama onun pozisyonu değişmedi hiç. ben sadece kapağı çevirdim.
bir de şuna eminim ki su ben o kapağa dokunmadan önce su akıtmıyordu. çünkü orada örtü filan vardı kuru..

şimdi siz dedikten sonra gittim biraz açtım sağa doğru çevirip. doldurduktan sonra damlıyor gene. 1'e doğru yaklaşınca yavaşlıyor damlama.. bu arada su damlıyor dediğim yer, kapağın bulunduğı L parçanın diğer ucu. yani aşağıya bakan parça. ucunda damla da görünüyor..

hay ellemez olaydım!
  • supergirl  (26.02.12 22:17:35) 
vana kombiye bağlı sanırım, eğer kapanmıyorsa ki anlattığnız kadarıyla kapanmıyor, servis çağıracaksınız, gerekiyorsa o parça değişecek


  • bonjurkes  (26.02.12 22:42:54) 
aynı sorunu biz de yaşadık vaillant kombide. şöyle çözdük, kombi basıncını 2,5 bar üzerine getirip vanaya abandık ve her ihtimale karşı o su akıtan küçük borunun altına bir kap koyduk, su akarsa gözlemlemek için. bir müddet sonra kesildi sızıntı.


  • noolmus ki babam  (26.02.12 23:30:27) 
o çevirdiğiniz vana, emniyet ventilinin vanası. kombinin basıncı bir şekilde 3 barı geçerse otomatik olarak açılarak basıncı düşürmeye yarar. çevirerek veya üzerine basılarak açılan türleri vardır. sizinki çevirmeli, bunlarda çevirince bir noktada açık konumda kalır, biraz daha çevirirseniz yine kapalı duruma geçer.
bu ventil bozuk değilse basınç 3'e yaklaştıkça hafif sızdırmaya başlar ve 3ü geçince tamamen açılır. 3 bar civarı basınçlarda hafif damlamalar normaldir yani. ama 1 barda hatta 2 barda bile damlatmaması gerekir.
bu vana yaylıdır, o yüzden sağa sola çevirerek tam kapalı hale getirmeyi dene, yerine oturunca eski haline döner..
  • gaia  (27.02.12 00:09:10) 
çok teşekkür ederim hepinize. burayı bu yüzden seviyorum. her şeyi bilen/yaşamış biri muhakkak çıkıyor :)

@bonjurkes
işte servisle mervisle uğraşmak istemedim çünkü ne bileyim bozduğumu sanmıyorum. nazikçe çevirdim sadece...

@noolmus ki babam
aynısını yaptım ben de. 1,5 olunca yavaşladı. kuru kap koydum altına, bakalım. petekler de yanıyor su da ısınıyor ama insan emin olamıyor yine de.

@gaia
birinin resimden tanıyacağını biliyordum :)o dediğinizden sanırım evet. açılırken dönmesiyle kapanırken dönmesi bir değil. 3'e hiç çıkmadı. 2'de damlattı. 1,5 olunca damlamıyor gibime geldi işte.

sabah ola hayrola :)
  • supergirl  (27.02.12 00:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.