[]

Sosis ve Şinitzel önerisi

Hangi markanın sosisi, hangisinin şinitzeli iyidir? Hangilerini tavsiye etmezsiniz?

Almanya'dayken yediğim sosilerin içinde hafif acılı bi' şerit vardı. Ayrıca sosisin kıvamı da harikaydı. Var mıdır böyle sosisler ülkemizde de?

Sosis ve Şinitzel dışında, iglo, banvit vb. markaların hangi ürünlerini tavsiye edersiniz?

 
Apikoglu antrikot'tan sosis satiliyor, ama her yerde degil. Bakman lazim. Onu bulamazsan yine Apikoglu %100 dana etinden sosis var. Bunun disinda sosis onermem.

Snitsel ise evde yapmasi kolay ve zevkli. Dukkandan alma sakin.
  • wpi  (26.02.12 20:56:32) 
yakınınızda real mağazası varsa realin dana sosisi var gerçekten başarılı
en son 27 tl falandı kilosu

  • badfan  (26.02.12 21:00:18) 
Almanya'da yedigin domuz sosisi ise, icinde acili olan currywurst ya da bockwurst dur. Belki 1000 tane sosis firmasi var, yöresel sosisler var hangisini yedigine bagli. Burda ondan bulamazsin. Eger türk marketlerindeki sosisleri kastediyorsan o tada en yakin Polenez in sosisleri. Oldukca pahali ama. Ama ayni kivamda bulmak zor, cünkü Almanya'daki sosisler genelde kabuklu bizde kabuklu üretilmiyor artik.
Diger arkadaslarin önerilerini de göz önünde bulundur bence.

  • caks  (26.02.12 21:07:32 ~ 21:09:33) 
Macrocenter'a bi bak istersen, ordaki şarküteri reyonundaki arkadaşlara sorarsan sorunun cevabını alırsın bence, yurtdışındaki pek çok ürünü bulabiliyorsun orada.


  • okumayi sevmeyen okur  (26.02.12 21:18:24) 
@wpi, şinitzel konsunda hiç deneyimim yok açıkçası. tarifini bulur yaparım gerçi. hangi tür etten almalıyım ve ne kadardır fiyatı ortalama?

@okumayi sevmeyen, malesef migros'a ya da groseri'ye gidebilirim sadece, yakında onlar var
  • hjarteblod  (26.02.12 21:32:46) 
pınarın şöyle bir ürünü var tatmadım ama iddialı gibi duruyor

www.pinar.com.tr
  • n62  (26.02.12 21:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.