[]

kalp sorunu ve stent hakkında yardımcı olabilir misiniz?

duyuruyu gece açmıştım sağolsun iki arkadaş yazmış ama istediğim cevapları alamadım o yüzden silip tekrar yayınlıyorum:

merhaba duyuru sakinleri;

annem temmuz ayında anjiyo oldu ve stent takıldı. o dönemden bu döneme kadar ilk zamanlar haricinde bir gelişme olmadı. tabi bunun sebebi büyük ihtimalle sigara ve stres.

geçen günlerde efor testine girdi sonrasında tekrar anjiyo için gün aldı.

24.02.2012 tarihinde anjiyo olduğu sırada doktorlar stent takılması gerektiğini söylemişler. ameliyat esnasında daha önce iki adet yerli stent takıldığını bu seferde yerli stent takarlarsa bir işe yaramayacağını dolayısıyla avrupa ithal ilaçlı stent takmaları gerektiğini söylemişler. bunun içinde 1600 lira para istemişler. üstümüzde 400 kadar vardı annemde hemen olmasa da bir kaç zamana ya da taksitle ayarlayabileceğini söylemiş parayı. bu sefer doktorlar kabul etmemiş. işlemi sonlandırıp bir kaç saat yatırdılar daha sonra eve geldik.
annem babamdan emekli sandığı ile sigortalı.

şimdi bir kaç soru soracağım müsadenizle;

1. bu stentin bu kadar pahalı olması işe yaraması anlamına mı geliyor? öyleyse ilk ameliyatta neden takmadılar?

2. devlet bunun ne kadarını karşılıyor. bize ne kadarı düşüyor? bize karşılanmadığı söylendi. belli çap oranına göreymiş. araştırdım sgk stentlerin ve ilaçlı stentlerin bir kısmını karşılıyor. peki bu çap oranı nedir? yoksa doktorlar yalan mı söyledi?

3. istanbul içinde kalp konusunda hangi hastaneyi önerirsiniz?

4 kalp damarı yüzde 90 tıkalıymış acele etmemiz gerekir biliyorum ama bu çok riskli bir oran mı? ne kadar süremiz var. malum para bulma meselesi.

hatta anjiyografı raporunu da yazayım;

lmca: plaklı
lad: s1 hizası plaklı
gx: osteal plaklı. om2 hizası %30 darlık mevcut. distal plaklı
rca: proksimal plaklı. proksimaldeki stent açık. rv dalı hizasında %30 darlık mevcut. distaldeki stent açık. distal stent öncesi %90 darlık.

tanı: koroner arter hastalığı

karar : rca ya perkütan koroner girişim.


sözlük yazarı olarak kafa izni aldım bu nick ile giriyorum.

ilgilenen olursa sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

 
Öncelikle geçmiş olsun.

stentler hast dediği gibi boyutlarına göre ve ilaç kaplı olup olmamalarına göre ödeme kapsamına girebiliyor veya muaf tutuluyor.

malesef yıllarca bu konu ülkemizde çok suistimal edildiği için böyle bir uygulama var.

hastane konusunda siz hangi hastanedesiniz bilmiyorum. ama tüm hastaneler özeller dahil anjiyo ve stent uygulama için fark almadan yapıyorlar (memorial,medical park vs ) ancak bunu yapan doktorlar genelde akademik unvanı olmayan ünlü olmayan doktorlar. bu o doktorların kötü olduğu anlamına gelmez. hatta bence daha iyiler çünkü çok vaka görüyorlar.

size hastane tavsiyem Bezmi-alem üniversitesi vakıf gureba olacaktır. Ben babamı oraya götürdüm.

ünv. tıp fak. dekanı Ömer hoca var Türkiyedeki sayılı kardiologlardan özellikle stent üzerine.

daha fazla detay verebilirim.
  • gostak  (27.02.12 11:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.