[]

Vista x64 İlginç BSoD

"Modification of system code or a critical data structure was detected."

Daha fazlasını not almaya vaktim olmadı.

Evveliyatını anlatayım. Sistemim mükemmel şekilde çalışıyordu. Bugün birkaç saatliğine dışarı çıktım ve bilgisayarı açık bıraktım. Döndüğümde makineyi reboot yapmaya karar vermiş, ama "Verifying DMI Pool Data" aşamasında takılmış halde buldum.

"Herhalde elektrikler kesildi" deyip hard reset attım. Bu kez, daha önce gördüğümü hiç sanmadığım biçimde "Booting GRLDR" diyerek boot-up yapmaya çalıştı. GRLDR'ın Linux'la ilgili bir şey olduğunu sanıyorum, ama Linux bilgisayarıma yaklaşmadı bile? Her neyse. Makineye on kez reset atıyorsam birinde Windows'a çıkabiliyor, diğer dokuzunda kendi kendine baştan başlıyor. Tamamiyle random.

O bir düzgün açılışından dakikalar sonra da BSoD veriyor. İlk gördüğüm BSoD "Memory Management..." ile ilgiliydi, sanırım artık sürekli en başta yazdığım gerekçeyle BSoD veriyor. Daha sonra makine kendiliğinden reboot döngüsüne giriyor.

"Modification of system code or a critical data structure was detected."

Nedir bu? Neden olur? Hani log dosyası filan göndereyim diyeceğim ama, makine de açılmıyor doğru dürüst.

Özellikle SSG, siz ilgilenirseniz çok makbule geçer. Ama işe yarayabilecek her türlü öneriye de açığım. Kırk yıldır BSoD alırım, böylesini görmemiştim.

 
Ayrıca fark ettim ki, makinenin fişini çıkartıp (muhtemelen sadece düğmesinden kapatınca da oluyordur, ama sinirlenip fişini söktüm direkt) bir 20 dakika bekledikten sonra sorunsuz şekilde açılıyor. Ben böyle bir durumda aşırı ısınmadan şüphe ederim normalde, ama aşırı ısınan makine niye mavi ekran versin? Direkt kapatmaz mı kendisini?

ANCAK,

Bir süre sonra random bir vakitte tekrar BSoD veriyor. Mesela az önce 2 saat kadar COD4 oynadım test etmek amacıyla, tam ikna oluyordum ki birden mavi ekran verdi.

Ne cins işmiş yahu?
  • actionary  (19.08.08 00:24:07) 
katılıyorum, ısınma kaynaklı gibi, cod4 oynadığınıza göre anakartınız çok eski olmasa gerek, biostan sıcaklıklara bakın derim, olmadı açılınca bi programla. bir de voltajlara bakın belki psu bozulmuştur düşük ya da yüksek voltaj veriyordur işlemciye falan.


  • talemon  (19.08.08 01:33:02) 
Hata raporum da şöyle:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1055

Additional information about the problem:
BCCode: 109
BCP1: A3A039D894D3582E
BCP2: B3B7465EE75140CA
BCP3: FFFFFA60006A0638
BCP4: 0000000000000001
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

@talemon: Sistem her şeyiyle gayet yeni (birkaç aylık). Şimdiye kadar hiç çıkartmadığı bu sorunu neden birden bire çıkartsın ki?
  • actionary  (19.08.08 03:00:14 ~ 03:30:53) 
Windows Memory Diagnostics Tool marifetiyle bellek testi yaptım, ama araç hiçbir sorun bulamadı. Ne kadar güvenilirdir bilmiyorum, eklemek istedim. Sorun ciddi.


  • actionary  (19.08.08 03:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.