[]

harddisk satmak

şimdi ben netten birine 500 lük bir harddisk satcam. ama elemana içine oyun ve film atıp vercem dedim attım da. böyle bir satış suç teşkil eder mi acep?




 
kim görecek kim bilecek...

etmez ayrıca...
  • forrestgump  (18.08.08 19:46:32) 
ya adam polisse?


  • rentts  (18.08.08 19:49:33) 
@MRTKSN BENCE DEĞİLDİR.


  • rentts  (18.08.08 20:32:00) 
Abi içini rahat tut ya . Hiçbişicikler olmaz . hatta en iyisini yapmıssın . Bence ikinci el HDD'lerde bu tür bişi olması lazım :D


  • storax  (18.08.08 21:15:17) 
Tabii ki yapılabilir ama gayet suç teşkil eder.


  • colonizer  (18.08.08 22:09:08) 
satış sözleşmesi yapılmalıdır öncelikle, sözleşme sözlü de olabilir. şekle tabi değildir satış sözleşmeleri, tabii gayrimenkul satışları bunun dışında.

bu satış kesinlikle suç teşkil eder. şöyle ki,

1. lisanssız oyun, dvd barındırmak suçtur.
2. lisanssız oyun, dvd satmak suçtur.
3. harddisk'i satıp, herhangi bir vergi ödemezseniz, vergi kaçırmış olursunuz.
4. yukarıdaki yanıtlarda "yok ya ne olacak" diyenler suç ve suçluyu övmüş olurlar ki bu da ayrı bir suç. Bu eylemin basın kanalıyla yapılması ise cezayı artırır.
5. yanıtlardan biri olan "zaten ben de o yüzden yazdım; ne yani kanunlara o kadar bağlı ki korsan kullanmıyor mu polisler?" sorusu bile suç kapsamına girer, devlet memuru alenen kanunsuz iş yapıyormuş gibi gösterilmektedir çünkü.
  • bu nick kullanimda  (19.08.08 04:27:46 ~ 04:29:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.