[]

abdullah öcalan ile ilgili bir soru....

az önce kendisiyle ilgili bir haber okudumda aklıma takıldı.

pkk'nın şimdiki lider kadrosu kandil'de bulunuyor ve istedikleri zaman basın toplantıları falan düzenliyorlar. yani çok rahatlar...

peki bu adam niye kandil'den çıkıp önce suriye'ye daha sonra diğer ülkelere gitme ihtiyacı hissetmiş? yani kandil'den çıkmasaydı murat karayılan gibi şimdi pkk'nın başında olamaz mıydı?

not: çok odunca bir soru olabilir. pek bu işlerle ilgili biri değilim ama aklıma takıldı işte...

 
türkiye, suriye'ye nota verdi. abdullah öcalan şam'dayken ya abdullah öcalan'ı bize verin ya da biz şam'a girip alıyoruz dedi, şam da doğal olarak korktu ve postaladı.

edit: (bkz: #8082431) hikayesi burada.

yani zaten kandil'de değildi ki. suriye'nin başkentindeydi.
  • baldur2  (26.02.12 08:02:27 ~ 08:08:00) 
@baldur2; teşekkürler hocam. peki hocam neden kandil'de değilde suriye'deydi? yani bu şahıs ilk zamanlar kandil'de değil miydi? suriye'ye neden geçti? hadi suriye'ye geçti diyelim baskılar artınca neden tekrar kandil'e çıkmadı?


  • yokumbenburda  (26.02.12 09:34:44) 
zaten çoğu zaman suriye ve lübnan daydı.. kandilde bir kamp var ama işte öcalan yakalandıktan sonra diğer ülkelerdeki eğitim kampları kapatılınca pkk sadece kandilden ibaret imajı oluştu. öcalan yakalanmasıyla sonuçlanan süreçten önce en çok türkiye ve suriye de ikamet etti, dağda yaşamaktansa şehirde yaşıyordu.


  • ensar  (26.02.12 10:25:05) 
(git: www.youtube.com şuradan seyredebilirsin sorularının cevaplarını.


  • waryemez  (26.02.12 18:58:16 ~ 18:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.