[]

Gemide iş bulmak

Şimdi şöyle bir haber var eğer sabah gazetesinin sıktığı kolpa bir haber değilse:

arsiv.sabah.com.tr

Orta düzeyde ingilizcesi olan herkesin belirtilen koşullardaki sınava girip kazandıkları taktirde gemilerde iş bulabilecekleri bir sertifika aldığı söyleniyor. Kurs bodrumdaymış eğer bodruma gitme imkanı yoksa gönderilen cd'ler ile de çalışılabiliyormuş. Şimdi böyle bir haberin gerçeklik payı nedir ? dışarda meteliğe kurşun atan gündelikçi bir temizlik elemanı bu sınavı kazanırsa 1200 ytl alabilir mi ? Ya da bu sertifikayı alan bir kişi anında bir gemide iş bulabilir mi ?

 
valla iş koşullarını bilemiyorum genelde böyle işlerde garsonlar filan bahşişten çok kazanıyorlar da. kurs olarak karaköy - tophane civarında bir çok yer vardı bu tarz kurs ilanları asmış olan.


  • darknum  (18.08.08 14:18:36) 
Haberi okumadım üşendim ama şöyle söyliyim; uluslararası anlaşmalar ve Türkiye'deki mevzuat gereği herhangi bir gemide çalışmak için gemi adamı cüzdanı çıkarttırman gerekiyor, bunun için de denizcilik müsteşarlığının açtığı sınavlara girip başarlı olman gerekiyor. Sanırım en alt kademe miço (silici de olabilir), bunun için sınava girip cüzdan çıkarttırdıktan sonra gerisi sana kalıyor. Temzilikçi olarak tabi ki iş bulabilirsin ve söylenene göre dışarıya göre daha hızlı bulabilirsin sanki ama 1200 ytl ne kadar doğrudur bilmiyorum.

bunun için tüdev'in açmış olduğu kurslar var ama daha çok makine ve güverte sınıfına adam yetiştiriyor. www.denizcilik.gov.tr de gemi adamları diye bir bölüm var incele istersen.

Dikkat etmek lazım ki denizlerde çalışmak aşırı derecede bağımlılık yaratır kurtaramazsın kendini bir daha :)
  • thefin  (18.08.08 14:23:02) 
gemiadami olabilmek icin 5 tane ayri STCW belgesi alman lazimmis. her biri icin ayri para odencekmis falan bi suru bi seyler. ben de bi ara arastirmistim. gemiadami diye aratirsan duyuruda bulursun.


  • osuruklu  (18.08.08 16:33:12) 
geçende numnum'daki bi barmenle konuştum, böyle transatlantikte çalışan arkadaşlarım var dedi ayda 5bin 6bin dolar kazanan.


  • kokomichu  (18.08.08 16:49:18) 
uluslararası gemilerde çalışmak için o belge yetiyor. miço olarak gösterilirsin. çalıştığın gemi büyük bir gemiyse gemi içinde kalifiye eleman olabilirsin. mesela it, network elemanı, hemşire vs vs .


  • atrin  (18.08.08 20:49:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.