[]

Yeni Başlayanlar için EBAY'de Satış Yapmak?

Selamlar,

Hiçbişey bilmiyorum, güzel fikirlerim var, hani belki geleceğim burada yatıyor o derece gaza geldim.

Şimdi Paypal account'umu falan herşeyimi halletim, seller account'umu da açtım.

Hemen hemen herşey net gittigidiyor kullandığımdan dolayı önceleri , ancak kafama takılan şey şu,

Shipping?

Tamam alırken çok iyi herşey belli tracking number vs falan ama , türkiye'den hangi firmayla/yolla göndericez?

Türkiye'den göndericek olsak mesela gittigidyor'da bazı kargo firmaları için 7,5 liralık kargoyu 2,30 falan gibi bişeye göndermek mümkün. bunu ebay'e uygulamak mümkün mü?

 
ptt ile gondericen diğerleri cok pahalı gelir. uygun fiyata kargo yollama işi icin kargo şirketi ile anlaşma yapman gerek, onun icinde belli miktar gonderiyi garanti etmen gerekir sanırım.


  • rurouni  (25.02.12 01:38:01) 
vergi olayına dikkat. maliye internet satışlarını da kontrol etmeye başladı


  • sttc  (25.02.12 02:06:58) 
ebay uzerinden worldwide isine girecekseniz oncelikle hayvan gibi elinizde stok olmasi gerekir. 5 10 adet bir sey satmakla olmaz bosuna zaman ve kayip. onun yerine weloveshop.com jenerik tarzinda bir e ticaret sitesi acip proje gidersin. ama su var evet ebay veya amazon uzerinden cay satabilirsin fakat amazon'un turklere odemesi yok biliyorum.


  • lostandloser  (25.02.12 02:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.