[]

Telefon şarj meselesi

Bilmiyorum belki çok cahilim ve yüzeyselim, 1-2 milyarlık telefonların şarjının 1 gün gitmesi ve bunun kanıksanmış olması çok absürt değil mi? Bu adamlar telefona bir sürü özellik ekliyorlar da pilin ömrünü niye uzatamıyorlar, pili optimize edecek teknoloji ellerinde yok mu yoksa maliyeti mi çok yüksek, yoksa müşteri üreticiye telefon 1080p oynatsın diye baskı yapıyor da en temel özellik olan pil optimizasyonunu mu üreticisinden isteyemiyor?




 
gerekli teknoloji var olmasına var da çok farklı etmenler işin içine giriyor. 1 günlük şarj işlemi bile 3-4 saat sürebiliyor günümüz smartphone bataryalarında. uzun süre dayanabilecek bataryaların şarj işelmi çok uzun sürebiliyor. ayrıca bu telefonlar evrensel olarak üretiliyor, her ülkenin elektrik düzeni farklı, şehir hatlarında farklı değerler var. bir çok değişken göz önünde bulundurulmalı. kısaca fiyat performans açısından en iyisi zaten sağlanmaya çalışılıyor. zaten şarj olasılıklarıda arttığı için (laptop'tan şarj işlemi, güneş enerjili şarj işelmi vb.) çokta önemsenmiyor bu sorun. elbette teknoloji daha ilerledikçe bu derttende kurtulunacaktır.


  • yazik ziyan  (24.02.12 22:48:08 ~ 22:49:03) 
cünkü pilin gelistirilmesi nispeten daha sinirli.

söyleki enerjiyi bir kac farkli sekilde depolayayabilirsiniz,pillerde uygulamasi en kolay sistemlerden biri ,bircok farkli sistem var fakat uygulamasi pahali,nadir elementlere ihtiyac duyabiliyor,extreme durumlara ihtiyac duymasi gerekebiliyor.

yani bu alanda radikal bir teknolojik adim olmali.bilemiyorum anlatabildimmi ama böyle.

ya aletler cok cok düyük enerji seviyelerinde olacaklar ya da piller güclü olucak,piller kisminda dedigim gibi radikal seylere ihtiyacimiz var genelde ürünlerin daha az enerji tüketmesi üstüne calismak daha mantikli bundan dolayi.ama bu noktada da insanlar daha güclü arac gereklere ihtiyac duydukca zorlasiyor düsük enerji tüketimleri.
  • serabetan  (24.02.12 22:50:05) 
şimdi bu dediğiniz şey ya arkadaş bilmem kaç beygirlik araç yapmışlar 0'dan yüze bilmem kaç saniyede hızlanıyor ama gel gör ki deposu boşalıyor bunun yeaaa...

mucizeler bekliyoruz. olmuyor.
formula 1 yarışlarında bile pit stop olayı var.
  • gominist redar  (24.02.12 22:59:47) 
sadece telefon olarak düşünmeyin. enerjinin uygun maliyete verimli şekilde depolanması büyük bir insanlık sorunu. elektrikli araçların yaygınlaşamamasının da sebebi bu.


  • silvio dante  (24.02.12 23:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.