[]

bakliyat türü ve kurtlanmaya dair bir soru

Yaz başında bir tanıdık yöre yemeği olan mahluta mı öyle bir şeyin öğütülmüş bakliyat halini vermişti. O halden eser yok şimdi. Ben bir iki yaptım, sonra unuttum. Yaz ortası gibi de bir tencerenin içine koydum, yanına da ne olduğunu bilmediğim başka bir şey koydum.

Bugün aa nerede ki mahluta - yöresi sivas bu arada- yapayım dedim, bir yandan mutfağın altını üstüne getirip temizlik yapıyordum ki buldum. Ama pek iyi bulmadım, kurtlanmış, kurtlar tencere kapağının iç yüzeyine konuşlanmış, bazıları dışarı çıkmak istemiş ama ölmüş, tencere dışına yani, bir kısmı kımıl kımıl torbanın içinde, bildiğiniz buzdolabı poşeti, bir sürü yerinden delinmiş... Hatta buna da geçmiştir dedim diğer torbayı da minik minik delinmiş görünce, onda kurt izine rastlamadım ama öyle bir huylandım ki kapaktan kurtları temizlediğim süngeri dahi attım.

Neden böyle oldu? :/

 
ağzı kapalı naylon torbada dolabın içinde kaç ay beklettin?
bence onlar evin bir üyesi olmuş kiraya giderlere ortak et.

yastık kılıfı gibi amerikan bezi hatta kefen bezi denilen bezden torba dikiyosun tatlım onların içine koyup dolaba koyuyorsun hava alsın diye. bir kaç ayda bir de tepsilere döküp havadar güneşli bir balkonda havalandırıyoruz.

ama gerçekten merak ettim mahluta gibi böyle hayli yöresel birşeylere sahipsin yapayım diye allah rızası için niyet etmişin de böyle kuru baklaların ev sıcaklığında kurtlanacağını nasıl hesap edemedin?
  • cecilia  (24.02.12 20:44:55 ~ 20:50:12) 
Dolap değil, tencerenin içinde. Ben varlığını bile unuttum ki... geçenlerde aklıma geldi. Bir de mesela mercimek, nohut falan naylon poşette kalıyor, gerçi buzdolabı poşeti bu ince. Cam kavanoza niye koymadın onu düşünüyorum, gözümün önünde olurdu, kurtlanacak kadar dayanmazdı... o bez torbalarından bir kaç tane var ama zaten bir tek o vardı :/ Bir de benim mutfak kiler gibi, soğuk, yazınb da serin, kaloriferi açmıyorum orada, ben temmuz'da koymuştum, olan ağustos'ta oldu gerçi sanırım...


  • deliberte  (24.02.12 21:13:05) 
cam kavanoza dahi koysan ağzı açık olmalı. buzdolabı poşeti naylon yani hava aldırmaz. tencerede durur mu allasen? mutfakta duran bakliyat kurtlanma heveslisidir. 4 yanı açık sivas dolaylarında yaşamıyorsan her halukarda o mutfak sıcaktır (ocak yanar fırın çalışır koku çıkmasın diye kapıyı da kapattın mı sıcak işte)
engin deneyimlerimle diyorum ki mutfakta kurulardan ne varsa hepsini amerikan bezinden yapılmış torbalara koy ağzını iple bağla.

  • cecilia  (24.02.12 21:26:27) 
sivas'la hiçbir ilgim yok da şimdiye kadar hiçbir kuruya herhangi bir şey olmadı, bekleyenler falan da var saklama kaplarında, poşetle ortada durmasın diye kurabiye tenceresine koymuştum, unutmasaydım iyi olacaktı tabiy.


  • deliberte  (25.02.12 00:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.