[]

Android ve/veya Samsung Kullanıcılarına Bir Kaç Soru

Merhabalar,

Yeni bir android kullanıcısı olarak merak ettiğim - beceremediğim bir kaç konu var. onları size danışmak istiyorum.

1- telefonda 290 mb. RAM var ve normal şartlarda 233 mb. kendiliğinden kullanılıyor. Ram temizlemeye bastığımda ise 190'a iniyor fakat kısa süre içerisinde 230'a tekrar yükseliyor. hal böyleyken de telefonda yeni bir uygulama çalıştırmak işkence haline geliyor. telefonda ekstra tema vs. kullanmıyorum. ram'i yiyen uyulamalar da "google haritalar, e-posta, google hizmetleri" ve bu gibi şeyler. çalışan uygulamaları kapattığımda ise derhal yine açılıyorlar. bu gibi programları devamlı kapatmak için yapabileceğim bir şey var mıdır?

2- daha önce de sormuştum fakat yanıt alamadım. telefonum samsung galaxy ace s5830i. bana mesaj geldiği zaman bir kere bildiri geliyor ve onu görmezsem asla bir daha telefonun ışıkları yanıp sönmüyor. telefonun bu geri ve ayar tuşunun mesaj geldiğinde yanıp sönmesini sağlayabilmemin bir yöntemi var mıdır?

3- telefonun kilit ekranı, normal androidin kilit ekranı değil. sadece mavi bir gökyüzü fotoğrafı çıkıyor ve onu sağa sola fırlatıyorum. normal android kilit ekranında ise bir kilidi deliğe sokma tarzında bir şey olması gerekiyor. onu ayarlamanın bir yöntemi var mı? bulamadım..

teşekkürler..

 
1- devamlı kapama diye bişi yok, otomatik senkronu kapat. surekli nete girmeue calısıyordur ondan. onun dısında android in ram yonetımı ıyıdır aslında. işi olmayanı kendi siler.

2- handcent sms kur, ordan ayarla.

3- agile lock u diyorsun sanırım.
  • bryan fury  (24.02.12 18:09:49) 
root veya rom yüklemesi yapamıyorum zira model s5830i, s5830 romları çalışmıyor, 5830i içi ise bir şey yapılmamış.

tema ve locker uygulamalarını biliyorum fakat benim sorum direk telefon ayarlarından orjinaline döndürüp döndüremeyeceğim yönünde.. go launcher vs. kurduğum zaman telefon sıyırıyor.
  • tormentorius  (24.02.12 18:11:17) 
@bryan fury , handcent sms'ten ayarlamaya çalıştım fakat beceremedim. hangi ayar olduğunu söyleyebilir misin sana zahmet?


  • tormentorius  (24.02.12 18:13:37) 
notification settings de.


  • bryan fury  (24.02.12 18:15:45) 
bende bu telefonu almayı düşünüyorum yarın ama nokıa n72 ve samsung galaxy ace s5830i arasında kaldım.samsungda androit cezbediyo ama şarj konusunda tereddütleirm var ne kadar gidiyo sende?


  • tosbaterbiyecisi  (24.02.12 22:11:50) 
normal kullanımda 2 gün gidiyor. istersen daha fazla ya da daha az da gidebilir. senin elinde.


  • tormentorius  (25.02.12 15:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.