[]

diz arkası ağrısı

Tahminen 5-6 aydır belli belirsiz bir ağrı var dizimin arkasında. Böyle kas ağrısı desen değil, şişlik yok, kızarıklık yok, fiziksel hiçbir sorunum yok. Romatizma gibi sızlıyor bazı geceler ve sabahları. Ne zamanlar ağrıdığını da kontrollü deneyler yaparak bulmaya çalıştım ama başaramadım, çok rastgele periyotları var.
Çok mühim bir şey olmadığını düşünerek doktora gitmedim daha ancak bir problem olabilir mi?



 
kemik iliği ödemi olabilir, buz koyun geçmez ise ortopediciye görünün.


  • azurre  (24.02.12 09:58:59) 
Büyük bir ihtimalle bursit. Sanirim diz bursiti denilen cinsten. Eger 5-6 aydir gecmediyse doktora görünmenizde fayda var. www.saglikbilimi.com


  • killer baby  (24.02.12 11:26:33) 
bursit de şişme, sertlik ve sıcaklık artışı diyor, böyle bir problemim hiç olmadı.
buz koymayı da deneyeyim.

  • hamsiii  (24.02.12 12:47:42) 
bursit daha ağrılı olur ve hareketleriniz zorlaşır.


  • azurre  (24.02.12 14:14:24) 
şunu da ekleyeyim, eğer kemik iliği ödemi ise üstüne çok basmamak lazım zorlarsanız kırık benzeri bir vakaya yol açabilir. her gün 30 dk x 5 kez x 5 er kere buz tedavisi sonra geçmez ise bir MR çektirip doktora gitmekte fayda var.


  • azurre  (24.02.12 15:44:41) 
çömelince ve ayaktayken ayağını arkadan tutup kalçaya doğru çekince ağrı oluyor mu? ağrı olduğu zaman aspirin (başka bir ağrı kesici değil) kullanınca geçiyor mu?
bende bu tarz şikayetlerle başladı, sadece aspirin ağrıyı geçiriyordu, ağrılar gittikçe de şiddetleniyordu. teşhis osteoit osteoma (kemik tümörü) oldu. imza: felaket tellalı.

  • rubis darkfist  (25.02.12 19:22:04) 
@rubis sana check atmıyorum :) yok öyle şikayetlerim de olmadı, aspirinle alakalı değil, ayağımı yukarı doğru katlayınca da bir şey değişmiyor.


  • hamsiii  (26.02.12 09:24:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.