[]

mobilya boyasi/akrilik boya/boya

olay su:
evime bir konsol alasim var (konsol dedim de bunun adi meger sifonyermis). ikea'dan da begendim bir model ama fiyati cok yüksel geldi. ikinci el dükkanlarda orda burda ayni modeli yari fiyatina buldum ne güzel mis. ama rengi istedigim renk degil.
ikea'nin sitesinde üstünde akrilik boya oldugu yaziyor. ben bunun üstüne istedigim boyayi gecebilir miyim? yani ben kendime güveniyorum, elime firca ile boyayi aldim mi boyarim da boya bu isi halledebilir mi? altini kapatip kendi rengini verir mi? nasil bir boya olmasi gerek? boyayi sürmeden önce alttakini bir sekilde hazirlamam, zimparalamam gerekir mi vs.


 
öncelikle mobilyayı zımparalamanız lazım ki,bu işin en gıcık tarafıdır.mobilyanın üzerinde elinizi gezdirdiğinizde pürüzsüz olması lazım,herhangi bi cila kalıntısı olmaması lazım ki üzerine boyayı atınca sorun yaşamayasınız.sonrası boya ve vernik,bu malzemeleri aldığınız yerde size yardımcı olurlar zaten sorarsanız.eğer takıldığınız bişey olursa mesaj atarsanız daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.


  • karamell  (17.08.08 21:53:23) 
2. elcideki mobilyanın boyası nedir o önemli. cila var mı, yağlı boya mı yoksam kaplama mı? her birisi için farklı işlem gerekiyor. cilaysa onu çıkartmak lazım, pinoteks ya da yağlı boyaysa, kolay cart diye boyarsınız ama misal parlak suntalem tarzı ince kaplamalar boya tutmayabilir. bir de koyu renkse dönüştürmeniz zor olur. 2. el mobilyanın dışındaki işlemi/ malzemeyi öğrenip bi boyacıya sorarsanız söyler sanırım. ıkıncı elcıye sorarsanız, satmak için her türlü boyanır demesi mümkündür.
not: işlem zor olcaksa, adını hep unuturum, plastik yapışkanlı kaplamalar var ya, o tip bi şeyle de kaplayabilirsiniz.

  • pyro clustic flow  (17.08.08 22:24:02) 
ikinci el boya olan mobilya ikea'nin sitesine göre "seffaf akrilik vernik"le boyanmis, altinda altinda bir islem var mi bilmiyorum. ilk duyuruya resim de ekledim. cila, boya, vernik vs. pek anlamiyorum aslinda. üstüne siyah/koyu kahve renk gecmek istiyorum ki söyle olsun:
www.ikea.com

  • shi aila  (17.08.08 23:00:20) 
zımparayı iyi yapsanız bile, boyayı fırçayla yaparsanız fırça izleri kalır.
tabancayla boyama imkanınız da olmadığına göre, fotoğraftaki gibi bir yüzey elde etmeniz zor.

  • flyalone  (18.08.08 03:40:25) 
ben seneler önce ahşap bir sandık boyamıştım.fırça ile.alta pembe üstüne mavi damar izi gibi yapmıştım.boya son derece pütürlü olduydu.sonra üstüne 3 4 kat sprey vernik attım. 3 4 kattaki amacım pürüzsüz olsun hesabuydı.hiç bişi değişmedi.ama güzel olduydu yahu.


  • omer460  (18.08.08 07:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.