[]

mysql ile mssql db arasındaki önemli farklar

Arkadaşlar Merhaba,

BT denetim süreci geçiriyoruz ve bize mysql yerine mssql'e geçmemiz gerektiği söyleniyor. Pratikte mysql gerçekten bu kadar güvenlik açığı olan bir db mi? Yoksa Microsoft ortaklığı nedeniyle bunlar bizi gereksiz yere geçirmek istiyorlar? Denetimcilere karşı elimizi güçlendirmek açısından deneyimlerinizi paylaşırsanız çok işimize yarayacaktır.

Teşekkürler.

 
www.mysql.com Yani mutlaka sayilan kullanicilar tek basina bir anlam ifade etmiyor ama ben biraz art niyetli bir oneri oldugunu dusunuyorum. Size saglam nedenler sunmadilarsa, performanstan memnunsaniz ve en onemlisi DBA'lerinize guveniyorsaniz bence gecmenize gerek yok.


  • dahicocuk  (24.02.12 08:24:54) 
Muhtemelen Microsoft ortaklığından dolayıdır. Ama keyfi olarak değil. MS SQL Server ile uyumlu çalışacak tool'lar, uygulamalar vs. gerekecektir ileride muhtemelen.


  • deckard  (24.02.12 10:16:31) 
işimiz gereği bizim uygulamalarımız mysql de çalışıyor. Adamlar bize windows sunucu alında diyemiyorlar. Ortada kalmış durumdayız. Bu konuyu denetim maddelerinden çıkarmak istiyorum o nedenle fikrinizi almak istedim.


  • ned flanders  (24.02.12 10:21:50) 
mssql gerçekten de bütün özellikleriyle mysql'e çakıyor. gerek güvenlik, gerek tasarım, yönetim olanakları. reporting, integration ve analysis services de cabası. öğrenmesi biraz uzun sürüyor ama bir kere öğrenince bir daha mysql'e taş devrinden çıkmış gibi bakıyorsun.

ha ama mysqlin deli bir avantajı var o da bedava olması. eğer hali hazırda çalışan orta boyutta bir sistem varsa geçiş sürecinde büyük masraflar ve sıkıntılar çıkabilir. dahicocuk'un dediği gibi memnunsanız geçmeye gerek yok. adamların microsoft ortaklıkları da tabi ki mssql önermelerinde etkili. eğer oracle ortağı olsalardı oracle önereceklerdi. ama kimse tutup da mssql veya oracle kurulu bir sisteme mysql önermez.

ekleme: hele sistem linux server üzerindeyse daha da büyük sıkıntı/masraf çıkacak. yeni windows server kurulumu, sistemin windowsa taşınması. sitenin iis'e taşnması, güvenlik ayarları cart curt derken.
  • kta  (24.02.12 10:28:14 ~ 10:33:20) 
mssql profesyoneldir. Veritabanı sadece veri ve tablolardan ibaret değildir aslında. backup&recovery, güvenlik, yönetim, rdbms tarafında profesyonelce çalışırsınız. Mysql'i kritik ve para kazandıran hiç bir projede göremezsiniz.


  • papalina  (24.02.12 11:56:41) 
@papalina: "Mysql'i kritik ve para kazandıran hiç bir projede göremezsiniz"

şu yorumu stackoverflow'da bir yerlerde yap da neşemizi bulalım.
  • blackdog  (24.02.12 12:05:10) 
:)
MySQL is an open source database management system and is used in some of the most frequently visited websites on the Internet, including Flickr,[12] Nokia.com,[13] YouTube[14] and as previously mentioned, Wikipedia,[15] Google,[16] Facebook[17][18] and Twitter.[11]

kaynak: en.wikipedia.org
  • samfisher  (24.02.12 17:41:16) 
Devasa projelerin mysql kullanmalarının sebebi tam da yukarıda bahsettiğim masraf. Onlarca datacenter ve herbiri için windows/sql lisansı vs. Eğer onlar da mssql kullansaydı bill gates heralde abd başkanı olurdu. Diğer bir sebebi de yine aynı eksiklikleri kapatacak genious coder gurupları ve bunları yönetecek sermayeleri var.


  • kta  (24.02.12 23:02:37) 
Mysql enterprise çözümleri projesine yeni denilebilecek zamanda dahil etmiş bit dbms dir. İleride ne olacağı bilinmez mssql'in yaptığı atağı o da yapabilr ama şu an için en basit haliyle yeni diyebiliriz. En azından Türkiye'de gelip mysqlde aktif-aktif bir yapıyı kurup sorunsuz destek alacağını düşünmek falan çok iyimser yaklaşımlar olur. Bugün elini sallasan 50 oracle uzmanına çarparsın mssql için de durum böyle ama adamlar mysql'e enterprise çözümde destek veremiyor bile olabilirler.

@kta 'ya ek olarak bu şirketler sırf başarı hikayesi ve referans için bile mysql tarafından bizzat desteklenen şirketler de olabilir çünkü mysql enterprise çözüm ve destek alınmak istendiğinde yine paralı artık oracle ile aynı ürün ve satış politikasını sürdürüyorlar.

Kritik uygulamalardan kastım da aslında iş-kritik uygulamalar. Bankacılık uygulamaları en klasik örnektir.
  • papalina  (15.03.12 14:30:30 ~ 14:38:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.