[]

Java İçin Tavsiye Gerekli

Merhba sevgili coder'lar.

C# bilen bir vatandaşım, java öğrenmek arzusundayım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

1. Java için hangi ide ? Eclipse , NEtbeans v.s
2. Hem web hem masaüstü projeler için farklı olarak framework tavsiyesi. En geniş kapsamlı ve eskimeyecek olan. Mesela dot.net gibi kapsamlı bir framework varmı javada.
3. Adam akıllı anlatan görsel eğitim seti tavsiyeniz varmı.

Şimdiden teşekkür eder, yanaklarınızdan mıncırırım.

 
  • lostandloser  (23.02.12 23:03:45) 
1. intellij idea için çok kral derler. nitekim ücretsiz versiyonu kısıtlı mı ne bilmiyorum. Eclipse vs Netbeans'ta Netbeans'ı tercih ederim. En azından başlangıç seviyesinde. Yoksa plugin destekleri ile Eclipse ileri işlerde öne çıkacaktır.

2. .net c#ın bir parçası olduğu gibi(yani bir bakıma) java'nın kendi libraryleri de bir tür framework. Tabi bi linq gibi ilginç şeyler yok maalesef. Web için milyor tane framework var @lostandloser'ın link verdiği gibi. 6 ay önce araştırdığımda Wicket çok dikkatimi çekmişti. Spring MVC bilmem kaç, ki muhtemelen ASP MVC nin benzeridir, de baya yaygın ve oturmuş diye biliyorum. 3-5 tane daha var böyle iyi olarak tanımlanmış forumlarda.. araştırmak lazım.
  • natnan  (23.02.12 23:13:38) 
he şimdi birde eğitim seti tavsiye eden olsa süper olcak. Anladıgım kadarıyla javada öle her işe gelen framework yok, amaca uygun yada projeye uygun framework seçmek gerekiyor gibi algıladım doğrumu?


  • mauro eterna  (23.02.12 23:28:42) 
o zaman bana c# öğrenmemde yardımcı olur musun? tez için lazım. c# mı java mı dedim c# a yöneldim.


  • meksi  (23.02.12 23:37:57) 
her işe gelen framework'ten kastınız nedir ki?
java'nın libraryleri içerisinde güvenlik şeysi de var, arayüz var (bkz: swing), threadler var, temel web frameworkleri var asp gibi (bkz: jsp)(bkz: jsf)(bkz: servlet), ne bileyim sql database bağlantı modülleri var(Driverlar yok tabi), var oğlu var. yani .net'in sağladığı çoğu şey vardır. c# taki linq, delegate, lambda geyikleri yok bi. java 7de bir şeyler gelmiş olması lazım ama.

  • natnan  (24.02.12 00:15:42) 
  • natnan  (24.02.12 00:19:44) 
bu arada 9 ay önce java bilgimle c#'da işe başlayan biri olarak kendi önerim şudur:

bir proje aklınızda oluşturun ve yazın. bu diller çok farklı değil. aradığınızı c#tan yola çıkarak bulacaksınız genelde, bulamadığınızda da google'dan "ya c#da böyle bir şey var, java'da yok mu ki?" diye baktığınızda çıkacaktır kesin. Javadaki notasyon'da bir iki farklılık var yanlız, baştan ona dikkat edin.

aha ilgili stackoverflow linki: stackoverflow.com

hastasıyım şu stackoverflow'un..
  • natnan  (24.02.12 00:23:36 ~ 00:25:11) 
@meksi

C# seçmen yerinde olmuş, javadan kabiliyet olarak eksiği yok. Ben android programlama yapacagım için java öğrenmek istedim. Yoksa masaüstü uygulamalarda ve web tarafında c# gayet güzel.

Javanın tek artısı platform bagımsız olması, yani windowsta, linuxta, cep telefonlarında dahi çalısıyor. Ama amaç web yada windows için yazılım ise gerek yok bence.
  • mauro eterna  (26.02.12 20:53:01 ~ 20:54:45) 
mauro, o zaman sizden yardım alabilir miyim? çok takılıyorum çünkü :( sözlük nickiniz nedir? sorularımı size sorabilir miyim?


  • meksi  (27.02.12 13:12:35) 
@meksi

Sözlükte yazar değilim malasef. Fakat eğer eğitim seti falan tavsiye isterseniz adem aktepe nin csharp 4.0 ile asp.net ve c# 4.0 ile windows forms uygulamaları adında iki adet seti var. Daha iyisine denk gelmedim daha.
  • mauro eterna  (03.03.12 18:13:05) 
1. Eclipse
2. Dot.net denen sey zaten J2EE (Java Enterprise)'dan esinlenmistir, kokeni odur. Ben size GWT oneririm.
3. Ingilizce isterseniz tonla bulabilirsiniz, iTunes ile iTunes U'ya baglanip aramayi deneyin.
  • guru  (04.05.12 22:51:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.