[]

çalıntı telefon / savcılıktan tebligat

telefonum ay başı çalınmıştı, savcılığa bildirdim. savcılık bugün evde bana ulaşamayınca muhtardan almak üzere bir tebligat bırakılmış. sizce iyi haber var mıdır? başına gelen varsa diye şey ettim. :)




 
muhtemelen bulunamadığı için "takipsizlik" kararı gelmiştir. veya ona benzer bir "olumsuz" yazı. sanmam yani.


  • ben smyrna  (23.02.12 22:20:44) 
20 günde takipsizlik vs kararı geleceğini pek sanmıyorum, savcılıkta biraz torpil vs ile yürüttük işlemleri de bu saatte arayamıyorum bilgi için :) üstüne üstlük telefon bir kaç gün önce açılmıştı ve lock yemişti Find my iPhone ile. şimdi de tebligat geliyor, umutlandım yahu, bozma hemen.


  • ozzpwnz  (23.02.12 22:24:57) 
bizim validenin telefonu çalınmıştı. telefonun faturası filan herşeyi mevcuttu bizde, yeni almıştık zaten, imei numarasını filan verdik. sonra telefonu alan kişiyi buldular, gsm şirketi imei'den bulmuş. ama alan "çalıntı olduğunu bilmediği" için işlem yapmadılar, telefonu da vermediler geriye. üstüne 5-6 tl gibi bir adli masraf ödemiştik.

yani telefonu da, alan kişiyi de buluyorlar. fakat çalan belli olmadığı için işlem yapılmıyor, bir de üstüne para ödüyorsunuz :)
  • neyehbe  (23.02.12 22:29:31) 
telefonu niye vermiyorlar onu anlamadım? telefon benim, turkcell'den almışım, kontratlı, faturalı, garantili, her şeyi mevcut.

çalan beni ilgilendirmiyor açıkçası, telefonu geri vermemek nasıl bir mantık onu çözemedim de, o kısmını da hallederim eğer bulunduysa..
  • ozzpwnz  (23.02.12 22:33:11) 
telefonun yeni sahibi satin alirken calinti oldugunu bilmedigi icin iyi niyetli bir sekilde alisveris yapiyor. telefonun kullanim hakki, idare hukuk deyimiyle ziliyeti yeni sahibinde. maliki, asil sahibi siz olabilirsiniz ama kullanim hakki nihai tuketicide. geri verilmemesinin sebebi bu yani.


  • emfuzi  (23.02.12 22:40:48) 
o nasıl saçma iş ya. o zaman ben de çalıym, yakalanınca abi bilmiyodum diyim.


  • i was there  (23.02.12 22:47:17) 
olay aynen emfuzi'nin dediği gibi oldu. savcıya "telefonu da bulmuşsunuz işte, bakın faturası da bizde, niye vermiyorsunuz geriye?" dediğimizde tam hukuki terimi hatırlayamadım ama işte alan kişi "iyi niyetli alışveriş" yapmış, o yüzden geri alamıyoruz gibisinden birşey söylemişti savcı.

eğer imei numarasını verdiyseniz, kesin bulunmuştur o telefon, çok kolay birşey zaten orası da, telefonu geri alamıyorsunuz, kanun böyleymiş.
  • neyehbe  (23.02.12 23:04:11) 
Yanı şimdi ben bir bankayı soysam ama yanlızca dövüzları boşaltsam sonra bir arkadaşa 100 de bir değerinden satsam bu dövizleri yeni sahibinden geri alınmayacakmı bu zıkkım iyiymiş buda satış


  • mehdix  (23.02.12 23:29:31) 
hadi bakalım, yarın öğrenicez nolduğunu. bilgilendiririm burayı da. :)


  • ozzpwnz  (23.02.12 23:29:48) 
haberdar etmek amaçlı; tebligat takipsizlik kararıymış, gerçi tekrar işleme sokturdum, tekrar beklemedeyiz yani. :)


  • ozzpwnz  (25.02.12 17:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.