[]

Gürültülü çalışma ortamı. Önerileriniz ve kulaklık tavsiyesi.

Arkadaşlar merhaba.

Çalıştığım firma her ne kadar kurumsal da olsa ciddi manada gürültü problemi ile karşı karşıyayım. Bir yandan topuklu ayakkabı sesi, bir yandan insanların yüksek sesle konuşması, cep telefonu, masa telefonu, kıl tüy derken benim sigortalar atma aşamasına geliyor.

Çözüme yönelik yöneticiler ile görüşüp sorunu dile getirdim. Ancak şimdilik bir gelişme olacağı gözükmüyor. Ben de bu durumda kendi çapımda çevremden kendimi izole etmek için bir dizi yöntemler geliştirmeye çalışıyorum.

İlk planda masamın pano bölgesine telefonumu titreşim moduna getirmem için kendime uyarı tadında büyükçe bir not yazdım. Nispeten kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumu gerçekleşti. Ancak ayakkabı ve ses konusuna çözüm şu aşamada bulamadım.

Şimdi hem dışarıdan ses almayacak, hem de dışarı kesinlikle ses vermeyecek bir kulaklık arıyorum. SENNHEISER'ın HD 202 modelini bir ara tavsiye etmişlerdi. Ancak net olarak bi cevap bulamadım.

Evet arkadaşlar. Dinleyeceğim şarkı dışında kesinlikle bişi duymayacağım kulaklık önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

 
cx300
bir de kulak tıkaçları var böylr oyun hamuru gibi olanlar iyidir rahatsız etmez..

  • partizan  (23.02.12 17:03:44) 
Muzik dinlemeyeceksen normalde, kulak icine sokulan sunger kulak tikaclari var. Muzik dinleyeceksen sennheiser'in cx200'u var kulak ici kulaklik, ses kalitesi iyi, fiyati iyi (ozellikle amerikada 18$'a bulunabiliyor).
Su anda kulagimda audiotechnica ath-anc7b var, bu tur kulak ustu kulakliklar fan gurultusu gibi sesleri cok iyi kesiyor ama konusan insanlarin ancak sesini azaltiyor, cx200 cok daha etkili kesmek icin. (turkiyede 90 - 100 tl imis, street II diye bir modelini satiyorlar, sanmiyorum daha iyi olacagini dux cs 200'den)

  • compumaster  (23.02.12 17:04:12) 
Gun icinde surkli kulaklikla takilmanin ve musiki dinlemenin kulaklarina verecegi kalici hasarlardan haberdar misin cekirgr?


  • mahnita  (23.02.12 18:57:10) 
Gürültü önleyici dinamik kulaklıklar var. Şarkı dinlemek zorunda değilsin, dışarının tam aksi yönde frekanslı ses yayarak dış gürültüyü bastırıyor, onları araştır derim.


  • roket adam  (23.02.12 21:25:01) 
(bkz: tinnitus)

çok fazla kulaklıkla müzik dinleme.
  • slevinkelevra  (24.02.12 07:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.