[]

Diş Taşı Temizliği Nerede ve Nasıl

Merhabalar dişlerim iyice lekeli gözükmeye başladı. Diş taşı temizletme olayı da kafama yattı oradan buradan okuduğumla. Fakat siz ne düşünüyorsunuz, yaptıranlar memnun mu, sağlıklı bir işlem mi, acı var mı acı?

Bir de tabi ki nereyi öneriyorsunuz? İstanbul'dayım. Doktor korkum yok ama cüzdan korkum vardır, 125'i aşıyorsa bu iş beni üzecektir.


 
özelde hiç yaptırmadım, normal bir ağız ve diş sağlığı merkezinde iki kere ücretsiz yaptırdım, özelde ne kadar farklı olabilir bilmiyorum, ancak gayet faydalı bir işlem. özel bir alet var, ucu muhtemelen dönüyor veya titreyor da olabilir, onunla temizliyor, temizleme sırasında kan çıkabilir, bunun için de işlem süresince ağzının kenarından ufak bir hortumla ağzını temiz tutuyor. acımıyor. ilk başta kandan dolayı ve taşların olmamasından dolayı bir garip hissedebilirsin ağzını, yine bir süre boyunca sıcak soğuk yiyeceklerde hafif sızlama yapabilir ama dediğim gibi çok kısa bir süreliğine.


  • ocanal  (23.02.12 11:12:12 ~ 11:13:10) 
hayatımda 1 kere diş temizlettim ve dişlerimin arasındaki boşlukla oynamaktan dilim deliniyordu neredeyse :) iyi bir şey yaptır bence. acımıyor ama biraz gıdıklıyordu galiba.
bu arada tekel gibi fiyatlar sabit oluyor. 2 sene önce 150 tl idi diş temizliği, şimdi kaçtır bilmiyorum. bazı yerler faturaya doldu diye girip daha ucuza yapabilir ama hiç kimse extra para alamaz yani.
ha bi de hayatın boyunca hiç dişçiye gitmediğin için mi dişçi soruyorsun? çünkü öyleyse tavsiye edeceğim bir yer yok. sigortan varsa hastaneye git.
  • neira  (23.02.12 11:14:19) 
ha bi de çok taş varsa onları kazırken acıyo evet :(


  • neira  (23.02.12 11:15:07) 
Teşekkürler. Acısı sorun değil esasen meraktan sormuştum. Ağız ve diş sağlığı merkeziyle ilgili nette okuduklarım beni korkutuyor, hatalı işlemler vs. Devlet kurumu korkum var benim.

Dişçi sorma sebebim bu işi en sağlıklı ve en uygun fiyata nerede yapabileceğimi öğrenmek, malum her doktor doktor değil.
  • testis agrisi  (23.02.12 11:34:33) 
iyi bir şey değil. doktorunu iyi seç. dişini törpülüyor sonuçta..


  • even i say faith no more  (23.02.12 12:00:38) 
detartraj diye geçiyor olması lazım o işlemin
6 ayda 1 de yapılması tavsiye ediliyor
ben geçen ay yaptırdım, ondan önce ise 4-5 yıl önce yaptırmıştım
aradan o kadar zaman geçtiği için de sancılı oldu biraz.
dişeti kanamaları bitiyor ve renk eski haline geliyor.
ben tavsiye ederim, ama tabi güvenilir bir yerde..
  • sli  (23.02.12 13:14:26) 
Arkadaşım ben de arıyorum ama bulamadım bir türlü uygun fiyata.Nerelerde ne kadara yaptırdınız arkadaşlar?Paylaşır mısınız lütfen..


  • lifeislife5  (23.02.12 15:04:46) 
Benim de endişem bundan ya. Gidip bir ağız ve diş sağlığı merkezinde, diş taşı kazımaktan usanmış bir adamın yanlış bir şeyler yapmasından korkuyorum. Kazıtacağımız adam severek kazısın :)


  • testis agrisi  (23.02.12 17:37:46) 
Hospitadent şubelerinde 110 tl'ye yapıyorlarmış.Nakitte yüzde 10 indirim..Daha uygun fiyata bulursam yazarım.


  • lifeislife5  (24.02.12 00:26:45) 
Bu işlemi Ankara'da yaptırmak için nereye gitmek lazım, bunu bilen var mı?


  • hamsiii  (24.02.12 09:31:15) 
Merak eden arkadaşlar, Kadıköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gittim. 10-15 dakika bir şekilde işlemden geçirdiler. Ağzım baya temizlendi ama hakkıyla yapılmış bir işlem olmadığını söyledi özelde yaptırmış arkadaşlar. 2 seans sürdü benimki dedi herif. Aralarına kadar özenle temizlenmeliymiş. Ücretsiz bir şekilde devlette bu kadar oluyor, sağlık hizmeti anlayışı bu. Bir sonrakini özelde yaptırabilirim fakat maddi durumu uygun olmayan gidebilir baya temizlendi dediğim gibi yine de.


  • testis agrisi  (30.04.12 02:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.