[]

Poflayan ocak

Bizde set üstü bir ocak var, kendi kendine tehlikeli işler çeviriyor.
Özellikle ocaklardan büyük olanı, tamamen açık olduğu ayarda kendi halinde yanarken birden ağzıyla aleve benzin püskürten şov adamı edasıyla poffff efektiyle ufak bir ateş şovu yapıp normal haline dönüyor. Bir kaç saniye sonra bir daha yapıyor, ve sonra bir daha... Bazen çok şiddetli yapıyor bunu ve sönüyor, sonra gaz yayıyor ortalığa. Bazen çevredeki diğer ocakları bile söndürebiliyor yarattığı hava akımı ile.

Şimdi burada sorun nerde olabilir? Ocağın kendisinde mi? Yuksa tüpe bağlı olan dedantörde falan mı? Ocağı mı değiştirmeli? Tamir olur mu bu? Kim yapar? Basit bir sorun ise ben yapabilir miyim içini falan açıp?

 
ocaktan ya da dedantorden anlamam ama belli ki o buyuk dediginiz ocagin gaz yollarinda bir engel, kir var. gaz zamanla orada birikiyor sIkisiyor ve belli basinca ulastiginda da dediginiz gibi bosaliyordur. hatta bahse varim ocagin sicakligini sabit bir degerde tutarsaniz, o gazin bosalmasi periodik olarak tekrar edecektir. sokebildiginiz kadar ocagin kafasini filan sokup, kompressor ile temizlemeyi deneyin derim. hatta simdi hatirladim; bizim kombide'de benzer bir sey olmustu ve tamirci sadece gazin dagilimini saglayan kanallari temizlemisti ve eurekaaa!


  • egotm  (17.08.08 13:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.