[]

İş görüşmesinde Essay yazma

Yarın bir iş görüşmesinde aşamalardan birinde essay yazdıracaklarmış.

Hangi konularda yazdırırlar, konu yelpazesi "her şey olabilir" denecek kadar geniş mi olur böyle görüşmelerde, yoksa kafana göre takıl mı derler?

Bir de essay yazarken dikkat etmem gereken kritik bi iki nokta falan varsa aklınıza gelen, cevabınıza onu da iliştirirseniz sevinirim.

 
konu gireceğin departmanla ilgili olur "bence".
spelling'e dikkat et, "fikir" yaz yeter.

  • fakyoras  (22.02.12 21:30:09) 
Daha once mulakatın "işveren" tarafında bulunup başvuranlardan yazı yazmalarını istemiş biri olarak tecrubelerimi paylaşayım kısaca:

1.Essay dediğine göre heralde ingilizce yazmanı istiyorlar. Gramer, gramer, gramer. Cok onemli. Kimse senden o sırada edebi bir eser çıkarmanı beklemez ama gramer kurallarına dikkat etmeni beklerler.

2. Belli başlı essay yazım kuralları/kalıpları vardır, onları kullan.

3. Biz konu yelpazesini geniş tutmuştuk, başvuranları çok zorlamaması açısından ama tabi cok belirli bir konuda da yazmanı isteyebilirler. Bunu önceden kestirmek çok mümkün değil. Senin yine de aklında bir kaç konu olsun, "istediğini yaz" derlerse, çünkü o sırada insanın aklına konu gelmeyebiliyor ve öyle mal mal bilgisayar ekranına/kağıda bakmak hoş olmuyor.

4. Çok kasılma yazarken, rahat bir ton kullan ve bildiğin sularda yüzmeye özen göster.
  • fengari  (23.02.12 00:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.