[]

şimdi de yerçekimine yenik düşen hdd

harici harddiskimi bilgisayara takılıyken ve her ikisi de açıkken düşürdüm. ve şu anda bilgisayara tekrar takıyorum ama içindekileri okumuyor. bilgisayara taktıktan sonra gelen ses geliyor (hani usb takınca ses gelir ya o ses işte), hdd in mavi ışığı yanıyor ama bilgisayarda görünmüyor. sorum şu:

-içindekileri kaybetmiş miyimdir, kaybetmemişimdir gibi geliyor da nasıl ulaşacağım ben onlara? (içindeki filmlerden,dizilerden geçtim de bana lazım olan bisürü şey de vardı) geri getirme programları falan var sanırım ama benim bilgisayarımda görünmüyor hdd, napiim ben?

markası western digital, essential edition-500 gb

not: anneye anlatır gibi lütfen :)

 
şimdi anneciğim hddnin içinde dönen diskleri okuyan okuma başlıkları var. pek bi hassas olur bu başlıklar. çalışır durumdayken darbe alınca bozulmaya müsait oluyorlar ne yazık ki. disklerdeki veri sağlam duruyordur ama kafa diskleri okuyamadığı için içindeki bilgileri göremiyorsunuz.
nolcek şimdi? hddyi içindeki veriyi kaybettirmeden tamir ettirmek gerek. bozulan harddiskleri kurtaran yerler var. yalnız tuzludur biraz.

not: anne olayına biraz fazla kaptırmış olabilirim :)
  • canliceset  (17.08.08 02:16:29) 
i$ini görür belki;
www.download.com
aratirsan crack'i de mevcut, yer çekimi kusurlarında 'bad sector' ihtimali yüksek, büyük olasilikla tamami olmasa da bir kaç bişey çekersin ordan (;
  • kr4z33  (17.08.08 04:43:03) 
lütfen yazdıklarımı dikkatlice okuyunuz!

* sabit disklerde oluşan fiziksel hasar durumlarında "asla" veri kurtarma programlarını kullanmayınız!(ssd disklerde bu türden sorunlar yoktur)
bu, bir şekilde ulaşılabilir verilerinizi de geri dönülemez bir şekilde uçurabilir.

* fiziksel hasarlı sabit diskleri "tamir etmek" diye bir şey yoktur!
veri kurtarma işinde uzman olan kimi şirketlerde, sizin için önemli olan veriler, oldukça tuzlu bir fiyata kurtarılırlar. buna rağmen, bahsi geçen diske, sorunsuz çalışıyor olsa dahi, güvenilemez.

* veri kurtarma işi, bu gibi durumlarda, yazılımsal değil donanımsal olarak çözülmelidir. bu iş için özel üretilmiş kimi donanımlar vardır ve bu bahsi geçen donanımları da aslında kullanabilen pek az insan vardır.

not: verilerin çok da önemli olmadığı ve hatta sırf merak için yere atıp tekmelemiş olduğum disklerden yazılım yolu ile veri kurtarma denemelerim olmuştu. kimi veriler kurtarılabiliyor; ancak bu "tamamen" şansa kalmış bir durum. genelikle diskin hiçbir sektörüne ulaşılamıyor...
  • hunter the dayworker  (17.08.08 13:19:07) 
bilgisayarımdan ses geliyor ama görüntü yok demiştim ya, dün sistem özelliklerine girince orda göründüğünü farkettim. ve linkte de görülceği üzere "bu aygıt düzgün çalışıyor" diyor. zaten bilgisayar takınca da o herzamanki çalışma sesi geliyordu ama dosyalara ulaşamıyorum. şimdi ordan "sorun gider" desem mi? içindekilere bişi yapar mı "sorun gider" demek?

img.zamazim.com

bir de şimdi aklıma geldi bunun 2 yıllık garantisi vardı, götürsem onlar bişey yapabilir mi, ya da kullanıcı hatası diyerek gönderirler mi?
  • light beam  (17.08.08 13:45:45 ~ 13:46:15) 
ya hocam kutusunu acip bi bak istersen. belki bi kablonun lehimi atmistir, bi sey olmustur.


  • osuruklu  (17.08.08 14:53:42) 
(bkz: du$urulebilir hard disk)

boyle bi$i olmadigi surece garanti di$i olur, kullanici hatasi tabi :) maalesef..
  • katafalk  (18.08.08 16:47:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.