[]

Bu sıcaklarda ter ne nasıl?

Şimdi, olay şu..
Deodorant kullanmak istemiyorum.(Asıl sebep ikinci paragrafta) Kendi parfumumu (artık ne deniyosa koku bok püsür) kullanma taraftarıyım.. (açık parfümculerden aldıklarım var hastayım onlara!)

Asıl sebep ise, teri ve kokuyu engellemek için ille de deodorant veya o deo-stick denen kokulu malzemeleri kullanmak gerekiyor ve ben bunların kokularını istemiyorum.
Tamam teri engellesin, 24 saat boyunca aktif olayım koltuk altımı ofisteki çaycının burnuna sürtüp çay isteyeyim reklamlardaki gibi ama, kokmasın kardeşim!

Hem böyle ter kokusunu engelleyebileceğim, hem de asıl parfumumu kullanmamı engellemeyecek bir ürün var mıdır?

 
küçük bir operasyonla terleme sinirlerine klips takıyolar, neresi için istiyorsanız. (koltuk altı, ayak, el) bi daha ömrü billah terlemiyo operasyon yapılan bölge. tıbbı bir uygulama. hiçbir zararının olmadığı söyleniyor hatta geri dönüşümlü bir oprasyon. yani klipsleri tekrar çıkarttırıp yine terlemeye başlayabilinirmiş.

elleri için yıllar önce yaptıran arkadaşım var bi zararını ya da acayip bi etkisini görmedi.
  • dorian greyfurt  (17.08.08 02:35:21) 
Öyle aşırı bir ter kokusu saklama durumumyok. Sadece böyle birşey olsaydı iyi olurdu diye aradığımdan..
Böyle hastanelik bir olaya girişecek vahimlikte değilim yani kafaca..

  • quaker  (17.08.08 02:44:32) 
kokusuz deodorantlar var. niveanın var bi tane mesela, "sensitive" diye. ne kokusu var ne pudrası var. sıkıyorsun, yalnızca ter kokusunu engelliyor.

ben kullanıyorum, tavsiye ederim. tabi benim kullandığım beyaz kutuda olanı, kadınlar için olanı yani. erkekler için de ayrı bir sistem geliştirdiler mi bilmiyorum. ha zaten kokusuz olduğundan kadın-erkek farketmeyecektir.
  • pain sustains  (17.08.08 03:51:04 ~ 04:17:23) 
(bkz: deotak).

Bir de Sweatex diye bir şey var, koltuk altı pedi. Teri emiyor, koku yapacak bir şey kalmıyor. Ama çok fazla terliyorsanız yetersiz kalıyor.

Terden değil de sadece kokusundan rahatsızsanız Deotak kullanın.
  • fadetoreality  (17.08.08 11:34:20) 
en doğalı olsun diyosanız fısfıslı kolonyalardan bir fıs püskürtüp üstüne biraz talk pudrası sürmek gerçekten işe yarıyor.

lakin koyu renkli kıyafetlerde pudra iz yapabilir.
  • charm  (17.08.08 14:15:12) 
teri önlemek için asıl deodorantlar pudralılar yani yatmadan önce felan sıkarsanız sabaha kokusu kalmaz kolay kolay da terlemezsiniz kokusuz pudralı deodorant varsa da 10 numara olur


  • yuto  (17.08.08 16:41:00) 
kokunun sebebi bildiğiniz gibi ter değil oradaki mikroorganizmalardır. dolayısıyla teri önlemek yerine (ter izi dert değil diyorsanız) mikroskobik elemanlara çalışabilirsiniz.
bizim interrail sırasında dana gibi yürüyüp de ağustos sıcağında hala sosyalleşebilir düzeyde az kokmak için yöntemimiz pürel denen mucizevi nesneyle günde 1, 2, kokan terleyen neremiz varsa temizlemekti. (hassas bölgelerde, mesela skortum, ateşe oturmuşçasına hisler yaratabilir..) elbette pürelle banyo yapmak yerine düzenli duşu günde 2 ye falan da çıkarabilirsiniz, ama pürel %96 alkol ile mikro hadiselerin kökünü kazıdığından gerçekten işe yarıyor.
kullanabileceğiniz yerler : koltuk altı, baldırlar, genitalia (burada dikkat), ayak parmakları, göğüs altı (DDler için :) )

buna ek olarak, aşırı terlemeyi modere etmek için pudra kullanmak da gayet mantıklı. zinc chloride ağırlığının 5 katına kadar suyu emer. eğer eczaneden antimikotik bir pudra alırsanız (utalk gibi) çinko klorüre ek olarak yine mikro elemanlara karşı bileşenler içereceğinden kokuyu engelleyecektir.
teri engellemiyor, kokuyu bastırmıyor, yok etmiyor, direk teri çıktığı gibi hapsediyoruz (bebek bezi mantığı), hapsetmeseydik bile o teri koku üreten reaksiyonlarında kullanacak pek bir canlı kalmadığından yine sorun olmuyor.
  • lhun  (17.08.08 23:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.