[]

3d tasarım için desktopta hangi özelliklerin güçlü olması gerekir?

Workstation gibi bir pc makina almak istiyorum ancak ilk gözetmem gereken şeyler neler olmalı? Amacım yüksek çözünürlüklü tasarım ve 3 boyutlu çalışmalar. İşlemcilerde neyi gözetmek gerekir mesela? Çekirdek sayısı neyi belirler? Ya da işlemci mi yoksa ram mi anlık donmalarda vs efektiftir?




 
render alacaksan ve hızlı olmasını istersen çok iyi bir işlemci ve ssd şart


  • arşivci  (22.02.12 15:10:48) 
Render vs. gibi işlerde en çok yorulan (tabii ki çalışması gereken) parça işlemci. İşlemci'yi mümkün olduğu kadar iyi seçmek lazım. Intel i7'ler gayet iyidirler, tabii biraz tuzlu. Ardından ekran kartı geliyor. Oyun falan oynamayı pek düşünmüyorsan 3d tasarımcılar için Nvidia ve Ati'nin özel kartları var. Onlar iyi olur. Ram elbette ne kadar çok olursa o kadar iyi. Bir de hard disk olarak C: sürücüsü için SSD kullanmanı tavsiye ederim.


  • dungangadunganga  (22.02.12 15:15:38) 
islemciden cok son model guclu bir grafik karti alman lazim o dedigin isleri grafik karti ustlenir ve islemci cok onemli degil son model cuda islemcili kartlardan al


  • iplikci  (22.02.12 19:34:09) 
reder işlemlerinde ekran kartının çok fazla bir önemi yoktur.

forum.donanimhaber.com
  • arşivci  (22.02.12 21:27:51 ~ 21:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.