[]

gelecekteki icatlar

sizce 30 veya 50 yil icersinde ne gibi yeni icatlar cikar?teknoloji,tib...vs konularda ne gibi yeni seyler cikar?dusuncelerinizi buraya yazarmisiniz lutfen.




 
ben hala uçan araba bekliyorum.
yapsınlar şunu artık ya.

  • baldur2  (22.02.12 14:42:00) 
uçan araba mevcut atmosferde zor. ya harrier gibi tepkili inip kalkacak, ya uçak gibi hızlanıp havalanıp sonra inecek. yoksa mümkün değil.

ben kokulu televizyon bekliyorum.önce ses aktarıldı, sonra görüntü aktarıldı, sonra görüntü kalitesi arttı, 3d oldu, artık koku çeken kamera ve kokuyu veren televizyon çıkacak.
  • kibritsuyu  (22.02.12 14:45:10) 
senin isteğin benimkinden daha mı gerçekçi yani şimdi kibritsuyu :D


  • baldur2  (22.02.12 14:47:13) 
Dur hele şu OLED teknolojisi yerleşsin de, sonrasına bakarız.

Geleceğin nasıl bir şey olacağı ile ilgili size fikir vermesi açısından Microsoft'un Productivity Future Vision videosunu izlemenizi öneririm:

www.youtube.com
  • deckard  (22.02.12 14:49:01 ~ 14:49:24) 
kokulu tv cikacak diye bende duymustum bu ileride olabilir


  • same  (22.02.12 14:49:07) 
ışınlanmaya yetişirim umarım. bi de dondurulmuş insanları canlandırma fln olur.
şaka bi yana, icatlar ihtiyaçlardan beslendiği için, barınma ve beslenme temelli şeyler artacaktır bence. sığamıyoruz kardeşim, artık uzaya mı taşınırız, su altına mı taşınırız..

  • jimicik  (22.02.12 14:50:56) 
100 sene önce bilmemne tüplerinde elektron çarpıştırıp taa ebesinin nikahında kaydedilen görüntüyü evinde izleyeceğin falan aklına gelir miydi :) ama oluyormuş demek ki.

lakin ne kadar zaman geçerse geçsin, bu atmosfer ve yerçekiminde geleceğe dönüş 2'deki vızzz diye yükselip kalkan, aynı şekil havada ilerleyip sonra da aynı şekilde inen araba mümkün değil. fizik kurallarına aykırı.
  • kibritsuyu  (22.02.12 14:53:15) 
zamanda yolculuk'tan başka beklediğim hiçbir icat yok, hatta şu anki icatların çoğunu da gereksiz ve doğa için zararlı görüyorum, bu kadar radyasyon ve manyetik alan çok fazla gibi. ama zamanda yolculuğu sabırsızlıkla bekliyorum, yetişebilir miyim yetişemez miyim o da ayrı bir konu tabi.


  • passenger  (22.02.12 14:58:01) 
kendisi teklif eden türk kızını icat edecekler bence. :D

şaka bir yana bence ışınlanma teknolojisinde büyük gelişmeler olacak.
  • genıus  (22.02.12 15:22:06) 
çok da uzak olmayan bi gelecekte bütün ev eşyaları internet ağına bağlanacak evin elektrik hattı üzerinden veya wifi ile. (elektrik hattı üzerinden günümüzde de ağ kurulabiliyor)

bu sayede üreticiler çok rahat feedback alabilecek, arıza tespiti anında yapılacak. bir de en önemlisi, mesela buzdolabı, kendi kendine envanter sayımı yapacak. yumurta mı bitti, yoğurt mu azaldı? verecek sinyali, sen ok deyince otomatik olarak siparişini gönderecek markete.

bir de tüm mutfak eşyaları üretim bandı gibi çalışacak. sen elindeki kumandada tarifini bile bilmediğin bi yemeğe tıklıcan, o yemek hakkındaki en iyi tarif otomatik bulunacak, buzdolabından gereken miktarda malzeme çekilecek, baharatlıktan tuz vs çekilecek, hazırlanıp fırına veya ocağa gidecek... tamamen otomatik bi şekilde en kısa sürede yemeğin hazır olacak. ondan sonra kurutma ünitesinden temiz çatal bıçak tabak vs. çekilip servis hazırlanacak masaya. sen yiyince "masayı temizle"ye tıklıcan, hop hepsi tekrar bulaşık ünitesine, ordan kurutma ünitesine.
  • jangara  (22.02.12 15:31:44) 
çok yakın zamanda göreceğimiz bir değişiklik yapay gerçeklik / dünyalar olacaktır. öyleki bu sinema , medya , oyun ve eğlence alanını tamamen ele geçirecektir.

bunun dışında artık kolonileşme kaçınılmaz son olarak karşımıza çıkıyor. maalesef zamana ayak uyduramayan toplulukları kendi ellerimizle yok edeceğiz. muhtemelen hastalıklı genler 50 ila 100 yıl içerisinde tamamen köreltilecek ve sağlıklı nesil yeryüzünde kalacak. geri kalan telef olacak ve insan türü ayıklanmış olacak.

büyük ihtimalle yer altı şehirlerinde artış yaşanacak. özellikle dönence üstündeki bölgelerde bu yaşam tarzı daha yaygın hale gelecek .

cansız varlıkların taşınmasında teleport sistemi oluşturulacak ancak canlı varlıklar için henüz çok erken. bu çok daha uzun yıllar alacaktır diye düşünüyorum.
  • kennym  (22.02.12 15:36:34) 
uçan arabalar var zaten, sadece sen normal hayatta kullanamıyorsun. uçuyorlar ve normal araba gibi kullanılabiliyorlar. google da basit bir aramayla yapan şirketler, araçların videolarına ulaşılabilir.

bence gelecekte elektronik iletişim için her hangi bir araç kullanmamıza gerek kalmayacak. nanoteknoloji sayesinde hücre bazında vücudumuza entegre edilecek maddeler sayesinde telefon kullanarak yaptığımız telepatiyi telefonsuz yapabileceğiz. şu anda zaten gördüğüm resmi anında kaydedip amerikadaki arkadaşıma gönderebiliyorum sadece bunu telefon olmadan yapabileceğiz.
  • i n c i  (22.02.12 15:39:29) 
kolay kızaran dev patatesler. aşırı sulu melez meyveler: armuz, elmayva, portakivi gibi... olm açım lan


  • salak oldugum icin burdayim  (22.02.12 15:56:09) 
hologram tv çıkacak evimizde striptiz yapacaklar.


  • fuzuli  (22.02.12 17:31:24) 
kablosuz elektrik iletimi olabilir elekro manyetik dalgaları mı kullanırlar neyi kullanırlar bilemicem ama kabloları iptal ederlerse hayat pratikleşir gibi geliyo bana


  • basond  (22.02.12 19:31:11) 
3d olayinda buyuk gelismeler olacak hologram tvler fln


  • iplikci  (22.02.12 19:35:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.