[]

Dell 6400 Ekran Kararması

Sayın arkadaşlar, Dell yazısından 1-2 sn sonra zzzıt sesiyle ekran kararıyor; ama windows çalışmaya devam ediyor. Işık tutarak zor okuyabiliyorm yazıları. Bazen de aç-kapa yapa yapa zorla düzeliyor.

Geçen hafta format atmıştm bi sorun yoktu. Sorun yazılım kaynaklı olabilir mi? Bişeler değişcek diye artislik yaptık evdekilere rezil olmayalım şimdi.


ekleme: inverter değişti, işe yaramadı. ekran komple değişecek.

 
biosu bir guzel sifirlayin. yeniden baslatin ve masaustu uzerinde baslat calistirdan SFC /SCANNOW komutunu vererek bir baslayin. ac-kapa yapa yapa muhabbetinden scandisk calistirmanizi oneririm.

tabi bu islemler bittikten sonra hala sorun devam ediyorsa lcd inverter degisecektir. tabi notebook icin konusuyorum.

eger desktop ise kasaya kompresor tutturun.
  • lostandloser  (20.02.12 22:58:39) 
invertör değişecek. yazılım kaynaklı oldugunu pek sanmıyorum.


  • layer26  (20.02.12 23:28:42) 
laptopu açarken fn tuşuna basılı tutun, fn ye basılı tutarken power tuşuna basın, orada diagnosticler var, onları kullanarak bir hata kodu bulmayı deneyin


  • bonjurkes  (20.02.12 23:29:32) 
maalesef soyledıklerınızı deneyecek durumda degılım. monıtore baglı kullanıyordum, az once bataryayı takıp yenıden baslatınca duzeldı. Sımdı tekrar kapatmayı gozum yemıyor cunku sabaha kadar kullanılacak. Google amcada sorunu arattıgmda inverter degısımı denılıyordu.
anlamadıgım nokta su, dell yazısından ıtıbaren kararıyor, biosa gırmeye calısmstm o da karanlık ve formattan sonra sımdıye kadar hıc bır sıkıntı yoktu.

Bır de soyle bır durum var kı bı aydınlandı mı bır daha kararmıyor.

Aydınlık ıle karanlık arasındakı tek fark batarya-fis durumu. batarya+ fıse takılı, sadece batarya, sadece fıs hepsını denedm. tam bı sonuca ulasamadm. Yalnız bır sure fıse takılı bekleyıp tekrar acınca calısıyor. Acaba batarya ıle ılgılı bır sorun olabılır mı?
  • nickini vermek istemeyen uye  (20.02.12 23:51:37) 
dataservis.net gonderin bu firmaya. ucretsiz kargo, ariza tespit ozellikleri vardir.


  • lostandloser  (21.02.12 00:16:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.