[]

İlk kedi için alışveriş listesi

Merhaba hayvan dostları. Önümüzdeki ay başında kendi evime tek başıma çıkarak yüz yıllık hayalimi gerçekleştireceğim. İnanın bana, daha beyaz eşya, yatak falan bile almadım ama, şimdiden ekşi sözlüğün değerli kedi dostları yardımıyla bir "ilk alınacaklar" listesi oluşturdum aşağı yukarı. Resmini eklediğim bu listede eksik ya da gereksiz gördüğünüz birşeyler var mı? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

- Imac Easy Cat Imac Filtreli Kapılı Kedi Tuvalet Kabı Mavi 69,03 TL
- Van Cat Süper Beyaz Ve Topaklanan Kedi Kumu İnce Taneli 10kg 18,88 TL
- Pet Master Plastik Kedi ve Köpek Taşıma Çantası 47*32*31 cm 18,88 TL
- Litter Pearls Kedi Kumu Küreği 5,31 TL
- Bambi Kedi Tırmalaması Gece Mavisi 31x31x55 24,66 TL
- Champion Sık ve Seyrek Dişli Metal Tarak (17,5cm) 7,81 TL
- Dr.Sacchi 98304 Çift Taraflı Kedi ve Köpek Tarama Fırçası 18cm 5,00 TL

Toplam: 149,58 TL

Not 1: Sahipleneceğim kedi 3-6 aylık arasında olacak.
Not 2: Sıfırdan ev kuracağım için masraflarım çok yüksek olacak. O sebeple seçimleri bilinçli olarak ekonomik yapmaya çalıştım. Ucuzculuk değil yani, yanlış anlamayın.

Bu ay sonuna doğru listeye son şeklini verip sipariş edeceğim. Hepsi gelince de sıra bir British Short Hair veya Van kedisi bulmaya gelecek :)

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Yaş kaç?
Medeni durum ne?
Daha önce hayvanla yaşama deneyimi mevcut mu?
  • elsanin mecnunu  (20.02.12 22:43:25) 
abi şu kediye yaptığın masrafı ailem bana yapmadı :(

o değil de kedi tırmalaması nedir ?
  • pinch  (20.02.12 22:48:19) 
alacakların iyi güzel... fakat ben şuradan almanı öneririm www.haytapshop.com
en azından mamaları buradan al zamanı gelince.

ayrıca mama ve su kabı yok listede. ki çok önemlidir bence.

bir de ek bir akıl bence tuvalet kabına o kadar para bayılma bende de sözde 3 katlı filtreli bıdı bıdılı bir tuvalet var ama bir boka yaramıyor. en güzeli tuvaleti bir dolabın içine koymak ve dolabın kapağını kedinin gireceği büyüklükte kestirmek böylece hem etrafa kum dökülmesi engelleniyor hem de kötü bir görüntü teşkil etmiyor.

o yüzden ikimci el bir büyük dolap bul fiyatça daha ucuz bir tuvalet kabı al dolabın içine koy.

şimdiden güzel miyavlar...
  • gominist redar  (20.02.12 22:48:20) 
@Elsa, Yaş 29, medeni durum bekar, en az 1 yıl daha. Deneyim de yok.

Bunların benim sorumla olan alakasını tam kuramadım yalnız ? Geçici bir heves peşinde koşup koşmadığımı mı anlamaya çalışıyorsunuz ? :)

Öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Değerlendireceğim hepsini.

@pinch, kediler doğal olarak tırnaklarını bileme ihtiyacı hissediyorlar. Doğal ortamda ağaç kabuklarıyla hallediliyor bu. Ama ev ortamında bu aparat olmazsa, koltuklar, mobilyalar haşat oluyor :)
  • arnatuile  (20.02.12 22:49:47 ~ 22:51:25) 
Yaşı neden sordum? Üniversiteyi yeni kazanan ya da işte 2.- 3. sınıfta olan gençlerimiz heveslenip hayvan sahibi oluyorlar.

Ve barınakta birbirinden güzel kedi/köpek yavruları yoksunluk içerisinde ölüme yürürken "British Short Hair", "Van Kedisi" vs. vs. gibi "CİNS" türleri petshoplara yüzlerce lira ödeyerek ve hayvan ticaretini de destekleyerek alıyorlar. Hadi hayvan ticaretini geçeyim, o konuda susayım şimdi!

Bu arkadaşlar birkaç ay/yıl sonra, hayatlarına bir erkek/kadın girdiğinde, hayat arkadaşları eğer hayvan sevmiyorsa, o hayvanları dertop edip atabiliyorlar bir kenara. Ya da sahip arayışına çıkıp, o hayvanı mutsuz ve acı çeker bir şekilde ölümüne götürecek olan sürecin ilk adımını atıyorlar.

Bu aşamada dahi dirayet gösterebilenler ise, kendileri ya da eşleri hamile kaldığında, evde hayvan tüyü bebeğe risk oluşturur korkusuyla ya da hayvan bebeğe zarar verir endişesiyle yıllardır kendilerine dostluk eden bu arkadaşlarıyla yollarını ayırabiliyorlar.
  • elsanin mecnunu  (20.02.12 22:50:56) 
@Elsa, yapabiliyorlar/edebiliyorlar demişsiniz hep, bu bir.

petshoptan alacağımı nerden çıkardınız bu iki ? (1 aydır girip çıkmadığım sahiplendirme sitesi kalmadı. dahada gireceğim ve oradan seçeceğim. oradan seçtikten sonra türünün daha çok hoşuma giden bir tür olmasının ne sakıncası var?)

Belki kızarkadaşım benden daha çok kedi seviyor, bu da üç :)

Endişelerinizi anlamak ve hak vermekle birlikte, her insan da bir olmuyor.
  • arnatuile  (20.02.12 22:54:28 ~ 22:56:27) 
Yaş ve medeni durumla ilgili sorularımın nedenini bir önceki cevabımda yeterince iyi anlatabildim sanıyorum.

Eğer evliliğe en az bir yıl varsa, en az bir yıl sabredin. Hatta gerekirse 2-3 yıl sabredin ve çocuğunuz da olduktan sonra bir kedi alın evinize. Hem çocuğunuzun da oynayabileceği, beraber enerji atabileceği muhteşem bir arkadaşı olur! Hem de eşinizin rızasıyla, evinize kimi konuk edeceğinize karar verir, eşinize dayatmada da bulunmamış olursunuz.

Deneyim mevcut mu sorusu da tamamen hevesle ilgili bir şey...
Eğer deneyiminiz yoksa, önce hayvan sahiplerinin yaşadıkları zorlukları bir öğrenin, hayatınızın en az 10 yılı boyunca her gün/her hafta bu zorluklara katlanıp katlanamayacağınıza bir iyice karar verin. Ondan sonra hayvan edinin derim size.
  • elsanin mecnunu  (20.02.12 22:55:06) 
@Elsa, değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizin pek çoğunu yaptım zaten, geri kalanlar da sürpriz oluyor hayatta. Herşeyi kontrol edemiyoruz.

Konudan uzaklaştık sanırım. Benim sorum listeyle ilgiliydi aslen. Bu konuda da önerileriniz varsa memnun olurum. Teşekkürler.
  • arnatuile  (20.02.12 22:58:19) 
Size dair bir yargıda bulunmadım, sadece çok sık rastladığım durumlar ve örneklerden bir derleme yaptım.

Ben size saldırmak ya da sizi demotive etmek amacıyla konuşmuyorum.
Ben sözlerimle hem sizi, hem de sahiplenecek bir hayvanı korumaya çalışıyorum.

Bu kalıplardan/durumlardan birine uymuyorsanız, ne mutlu sizinle yaşayacak olan hayvana! :)

Ve sizi temin ederim, o hayvanın yukarıdaki listedeki hiçbir halta ihtiyacı yok. Sizin kucağınız ve sevginiz yetecek ona.
  • elsanin mecnunu  (20.02.12 22:59:03) 
- Imac Easy Cat Imac Filtreli Kapılı Kedi Tuvalet Kabı Mavi 69,03 TL
Hiç acele etmeye gerek yok, pazardan dörtgen ve kenarları yüksek bir leğen alın, 10 TL

- Van Cat Süper Beyaz Ve Topaklanan Kedi Kumu İnce Taneli 10kg 18,88 TL
Kalıplaşmış sidik toplamak falan başta zor gelebilir, kristal kum ile başlayabilirsiniz.

- Pet Master Plastik Kedi ve Köpek Taşıma Çantası 47*32*31 cm 18,88 TL
Uzun süre kullanabilmek için başlangıçta en büyük boy alın.

- Litter Pearls Kedi Kumu Küreği 5,31 TL
Hadi bu olsun diyelim.

- Bambi Kedi Tırmalaması Gece Mavisi 31x31x55 24,66 TL
Bazı kediler bunu sevmiyor, önce sevip sevmediğini öğrenmeniz gerek, sonra aldığınız gibi kenara atılabilir. Acele etmeyin almakta.

- Champion Sık ve Seyrek Dişli Metal Tarak (17,5cm) 7,81 TL
Tüy toplamak için lazım.

- Dr.Sacchi 98304 Çift Taraflı Kedi ve Köpek Tarama Fırçası 18cm 5,00 TL
Hadi bu da olsun.
  • elsanin mecnunu  (20.02.12 23:04:00) 
tuvalet kumu dışında bir şeye ihtiyacın yok. gereksiz masraf. kediyi de sokaktan al. seveceğin hayvana para vermen, saati 100 dolardan rus birisiyle birlikte olmaktan farklı değildir.


  • karlmarx  (21.02.12 03:04:02) 
Tuvalet kabını kesin alın, allhın bir lütfudur o, hem de yeni evmiş. Ama 70 lira pahalı, başka sitelere falan bakın, 45 lira civarı olması gerek.
Kum konusunda kristalden yanayım, ince taneli kumlar çok uçuşuyor, hele uzun tüyde fena olabilir. Tabii onu da kürekle temizlemek lazım en kötü günaşırı.
Tırmalama hedelerinin yüzüne bakmayabiliyorlar denildiği gibi, bulursanız daha ucuzundan bir tane alın, test edin.
Ayrıca tırnak kesme makası alın, yoksa mobilyalar iflah olmaz. Ev eşyalarını daha almadıysanız koltukların falan tırmalanacağını göz önüne alın, kılıf falan alabilirsiniz ya da ekstra örtü en azından.

Cinse gelince, ben cins kediden yana değilim şahsen. Geçirdiğiniz ilk günden sonra en çirkin kediye bile bağlanıyorsunu sonuçta, ben şahsen üzerinden ticaret yapılmayan kedileri tercih ederdim. Kendi kedimi sahafta bulmuştum, sonradan kedi değil canavar olduğu anlaşıldı ama yapacak bir şey yok, bağlandık bir kere.

not: mama seçiminde dikkatli olun. Mamanın içindekiler kısmındaki ilk ürünün et bazlı olmasına dikkat edin. Beslenmeyle ilgili pek çok yorum var, ben bir öğün kuru mama bir öğün ev yemeği şeklinde kullanuyorum. Yaş mamaya çok girmiyorum, hem ağzını kötü kokutuyor hem de devamlı yaş mama kullanmak dişlerine iyi gelmiyor. Mama seçici yapmamaya çalışın, tabii şekerli, aşırı baharatlı vs. yemek vermemeniz gerektiğinden bahsetmiyorum.
  • whoosie  (21.02.12 07:23:39 ~ 07:29:50) 
duyuruda birileri kedi sepeti veriyordu ücretsiz olarak. sen de böyle bir duyuru açarak ihtiyaçlarını 2. el olarak karşılayabilirsin belki. şans şans :)


  • dessy  (21.02.12 08:06:59) 
Arkadaşlar sağolun öneriler için.

Kediyi para vererek almayacağım. internette pek çok kedi sahiplendirme sitesi var, onlardan birisinden seçeceğim.
  • arnatuile  (21.02.12 09:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.