[]

Bina aidatı için fatura verilir mi?

Şimdi bina aidatı ödüyoruz ya biz. Bazı yerler çok ciddi oranlarda aidatlar ödüyor. Bu aidatlar için bize fatura ödenmez mi? Neden ödenmiyor? Sonuçta KDV dahil hizmet bedeli alıyor bunlar..




 
fatura soyle hizmeti sirketten alıyorsa verebilir. yok sahıs ıse elle yazılan bısı var ondan veriliyor. bina yonetıcısınde vardır.


  • bryan fury  (20.02.12 20:12:24) 
Yonetici makbuz veriyor bizde


  • Bysb  (20.02.12 20:19:42) 
Makbuz veriyorlar da işe yaramaz ki makbuz. O sadece parayı tahsil ettiklerine dair resmi kanıt.


  • Sellim  (20.02.12 20:21:25) 
bina yöneticiliği dışardan yapılıyorsa alabilir.

ama genelde bu işi bina sakinleri kendi aralarında hallediyor. bina bir ticari işletme değil nihayetinde vergi kaydı bulunmaz.. sadece ssk'ya sigortalı işçi çalıştırmak için bir ssk sicil numarası vardır. ki sizin dediğiniz gibi olsa bile. artı kdv ödemek durumunda kalabilirsiniz.

bina tabikide kdv öder. her vatandaş sakız bile alsa kdv ödemek zorundadır. size fatura fiş düzenlemeyen vergi mükellefi kadar, fatura fiş almayan sıradan bir vatandaşta sorumludur. ÖUC kesilir. 170 lira gibi bişey.
  • dokuzonbeş  (20.02.12 20:21:54) 
makbuz vermek zorundalar, ısrarla isteyiniz (heleki meblağ yüksekse)


  • thewishcaster  (20.02.12 20:22:27) 
Sonuçta bir site özel bir firmadan hizmet alıyorsa bütün site sakinlerine fatura vermek zorundadır değil mi? Ama verilmiyor.


  • Sellim  (20.02.12 20:32:53) 
makbuz kesilir


  • yuto  (20.02.12 20:41:58) 
bina sakinlerine ayrı ayrı değil sadece binaya (yada siteye) fatura kesmek zorundadır. alo maliyey3 şikayet edebilirsiniz 444 0 189 galiba numarası.

ama bir bakın evraklara belkide fatura kesiyordur.

ama eğer sıkıntınız sadece fatura ise faturayı fazla bile kesebilir. bir şekilde kdv girişi sağlar vs.vs.vs.

eğer kandırıldığınızı hissediyorsanız evrakları inceleyin.
  • dokuzonbeş  (20.02.12 20:45:35) 
@dokuzonbeş teşekkür ederim. Neden site sakinlerine kesmek zorunda değiller?


  • Sellim  (20.02.12 20:56:39) 
hizmetten sadece bir kişi yararlanmıyor. burada muhattap tüzel kişilik sayılabilecek bina'nın kendisidir. Binadaki kiracılardan birisi aidatları ödemedi diyelim kaçtı gitti (artık nereye kaçtıysa) ee bu adama fatura kesecek olsa nasil tahsil edecek? eğer binaya keserse hepinizden toplar.

iktisattan anlarmısın bilmiyorum ama " tam kamusal mal ve hizmetler" var. bu buna örnektir. burada hizmeti alan binanın kendisidir.
  • dokuzonbeş  (20.02.12 21:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.