[]

Türk vatandaşlarının Avrupa'da çalışma hakkı var mı?

Soru başlıktadır. Yurt dışı iş ilanlarında çalışma izni(work permit) soruluyor. Açıkçası bu soruyu nasıl cevaplayacağımı bilmiyorum. Çünkü şirketler isterlerse, dünyanın neresinden olursa olsun, işe alacakları kişiye çalışma izni çıkartabiliyor diye biliyorum.

Bu sorunun cevabı "Çalışma iznim sizin çıkarıp çıkarmamanıza bağlı, beni kısıtlayan herhangi bir şey yok." olabilir mi?

Durum biraz kritik, ilgilenirseniz sevinirim.

 
"Bu sorunun cevabı 'Çalışma iznim sizin çıkarıp çıkarmamanıza bağlı, beni kısıtlayan herhangi bir şey yok.' olabilir mi?"


hem evet, hem hayır. evet çünkü siz çalışma izni alırken şirketin göndereceği evraka ihtiyacınız olacak (eğer işe kabul edilirseniz tabii). hayır çünkü vizeyi almanız sadece onlarla ilgili bir şey değil, ülke genelde kendisinde sizin taşıdığınız yetilere, şartlara, donanıma sahip olan eleman açığı varsa vize verme taraftarı olur yoksa vermez. o yüzden yalnızca şirketle ilgili bir durum değil bu.

şirketler o yüzden soruyor çalışma izninizi çünkü sizinle aynı şartlara sahip ve çalışma izni olan bir adamı tercih ederler başvuruda uğraşmamak adına. ya da siz gerçekten bulunamayacak derecede iyi bir elemansınızdır, o zaman vizeniz olmasa bile kabul edilirsiniz, sonra da vizeyi çıkarmakla uğraşırsınız.
  • demcan  (20.02.12 19:23:24) 
nasıl soruluyor, "var mı" mı diyor? bence dediğiniz gibi değil, direk olup olmadığını soruyordur. çünkü zaten kimsenin başvuru yapmasını engelleyen bir şey yok, önemli olan alıp alamadığı.


  • dekila olmeka  (20.02.12 19:24:36) 
normal bir vatandaş için hayır, yok. çalışma hakkı için oturum izni olmalı. ben gittiğimde 1 hafta fazladan vaktim oldu çalışıyım dedim babam yok çalıştırmazlar seni oturumun yok dedi. babam belçika vatandaşı bu arada.


  • trajikomix  (20.02.12 19:26:16) 
Sorunun aslı şudur:
- Are you allowed to work in the Netherlands? What sort of Visa / work permit do you have?

Şirket uluslararası bir şirket(Amerikan). Bir proje için çok sayıda eleman alımı yapılacakmış. Şartlarını eksiksiz sağlıyorum. Tabi, çalışma vizesi olan birisine tercih edilir miyim, bu şirkete kalmış bir şey. Değerlendirmelerini yaparlar, karar verirler.
  • okanlash  (20.02.12 19:49:55) 
@darkrocq web'den form doldurmuyorum hocam. bir head hunter aracılığıyla başvurumu yapıyorum. çok fazla heveslenmemem gerektiğini biliyorum da siz de çok net konuşup iyice işi "kesinlikle olmaz"a getirdiniz. sıradan bir çalışan değilim, bunu burada belirtip insanları kendimden tiksindirmemek istemiştim. yurt dışı iş başvurularında tecrübesiz olduğumdan bu soruyu sormak istedim. aslında çalışma izni olup olmadığının da cevabını az çok biliyorum. asıl sorma amacım ise, türkiye ve avrupa arasındaki diğer anlaşmalardan ile bir şansım olup olmadığını öğrenmekti.
yine de teşekkürler ilgilendiğiniz için.

  • okanlash  (20.02.12 20:03:06) 
Teşekkürler hocam. Yeni mezunken olmayacak dualara amin diyen ben de dahil olmak üzere bi çok kişi biliyordum. Fakat şimdi tecrübeliyim ve buna dayanarak başvuru yapıyorum. İşle güçle uğraşmaktan da bu tip şeyleri araştırmaya pek vakit kalmadı. Duyuru sağolsun yeterince yardımcı oluyor.

Headhunter ile bu ikinci görüşmemiz. Bakalım, hayırlısı.

Ayrıca link için de teşekkürler hocam. Bir bakayım.
  • okanlash  (20.02.12 20:35:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.