[]

ABD'den ipad 2 getirtmek?

Turist rehberiyim, Anadolu yollarında taşıyabileceğim ve internete girebileceğim en pratik bilgisayar olarak ipad 2'yi hedefledim. Tesadüf dayım ABD'de, bi 3 haftaya filan gelcek, ona ipad ısmarlayayım diyorum, zira duyduğum kadarıyla ABD'den alınca bayağı ucuza geliyomuş, ancaaak:

1)Arada hakikaten ABD'den getirtmeye deyecek kadar fiyat farkı var mı? Aç da bak fiyatlarına diyeceksiniz ama trilyonla farklı model var, benim kafam karışıyor.

2)Mesela Apple'ın sitesinde 3Gli olan ve olmayan seçeneği var. Ben bu ipad'i alınca herhalde bir de Turkcell'den mobil modem almak zorunda kalıcam, yani şimdi benim 3Gli modelden mi aldırmam gerekiyor?

3)Öyle internete girerim bi de belki doküman filan yazarım, film filan işim olmaz, hafızasının ne kadar olması gerekir?

4)Sonuç olarak ABD'den bu cihazı alıp burada bi mobil modem alınca bi sorun çıkar mı, aktivasyon maktivasyon bişeyler yaptırmak gerekir mi, kısacası değer mi?

Teşekkürler..

 
hocam sen sadece wireless kullanmayacaan icin wifi+3g olandan alacaksin. geriye hafiza kaliyor o da 16 32 veya 64 gb olacak. sirasiyla usa fiyatlarida 630,730 ve 830 usd. bide max %8 vergi koyacaksin bu rakamlara.


  • ra s al ghul  (20.02.12 13:57:54) 
hocam iki şeyi karıştırıyorsun ipad normal notebook gibi mobil modeme ihtiyaç duymaz. ya sadece wifi olan modeli alırsın yada wifi+3g farkı şı 1. modelde sadece wifi olan yerlerede internet kullanırsın diğerinde her yerde bunun için sadece bir data sim kartı alman yeterli ki bu sadece 15-20 tl civarında (yanlış olabilir) çok pahalı değil. bu yüzden sen rehbersin mobilsin. wifi+3g li modeli aldır. fiyat farkı ordan getirmeye deger durumda şu anda.


  • gostak  (20.02.12 14:03:41) 
Gostak kardeşim allah razı olsun, doğru mu anlıyorum mobil modeme gerek yok mu? Bu data sim kartı nereden alınır, yani benim turkcelle filan işim olmicak mı?


  • :)  (20.02.12 14:08:16) 
hocam turkcell avea yada vodafone un herhangi bir bayisinden alabilirsin. Telefonun içindeki sim kartın aynından alacaksın ya faturalı yada faturasız olabilir. değişik şirketlerin değişik fiyatları var turkcell 4gb 39 ave 5 gb 19 vs vs ama sen sürekli yolda olacaksan. turkcell i düşün derim. yok sadece şehir içi olacak diyorsan o zaman diğer alternatiflerde olabilir.


  • gostak  (20.02.12 14:14:53) 
ipad3'ün çıkmasına çok az kaldı, muhtemelen fiyatı 2 ile aynı olacak biraz daha bekle derim


  • thewishcaster  (20.02.12 14:37:49) 
3 haftaya ipad 3 cikabilir. 7 mart tarihinde duyurulacak, muhtemelen (bu konuda bir bilgi yok, tahmin) duyurulduktan 1 hafta sonra da satista olacak.

dayin ipad 3'u apple store'dan bizzat alirsa satis fiyatinin uzerine max %8.5 (bulundugu eyalete gore degisir) satis vergisi konulacak. internetten (ornegin amazon.com) siparis verir de alirsa vergi mergi odemeyecek. (amazon'dan sen de turkiye kredi kartinla siparis verebilir dayinin bulundugu adrese gondertebilirsin)


1- ipad 3'un resmi yollardan turkiyeye gelmesi zaten 6 ayi bulur. ipad 3'u oradan alirsan onde baslarsin, yani elden cikartirken de kolay olur.

2- 3g'li ipad ve bir mobil operatorden (turkcell, vodafone, vb) ipad icin data hatti alacaksin, aylik internet pakedi alacaksin.

4- 3g ipad'in imei numarasini son 1 ay icerisinde yurtdisina cikmis geri gelmis birisinin pasaportuna kaydettirmen gerekecek. dayinin pasaportu olabilir. disaridan bu hakki satin almak istersen 80-100tl arasina satanlar var, eksi duyuru'da duyurular oluyor bu konuda. data hatti aldigin operatorden bunu yapabilirsin. (iyimser bir ihtimalle, sadece data hatti olacagi icin gerekmiyor olabilir.. sanmiyorum ama)
  • disq  (20.02.12 17:29:07 ~ 17:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.