[]

format fobisi

bilgisayarımı (laptop) formatlatacağım bir arkadaşa.
markası dell, vista şuan, formattan sonra windows 7 olacak.
orjinal cd'lerim falan yok.
bir sorun çıkar mı?
bir sorun yaşar mıyım?
çok mu iyi bir şey bu format?
elindekini orjinal sürümü seven biriyim ama win 7 çok şöyle böyle diye övüyorlar.

görüşlerinizi almak isterim.

 
driver genius'un full sürümünü bul ve formatlamayacağın disklerin birine yada taşınabilir bir diske driverları yedekle. tek önemlisi bu bence.

ayrıca arada format gerekiyor. korkma. ben de çok korkardım ama artık 2-3 ayda bir atıyorum.
  • shyzore  (19.02.12 23:14:26) 
aynı fobi bende de var. hala vistayla takılıyorum. bilmiyorum orjinal olmayınca bir sorun çıkar gibime geliyor. nasıl olcak güncelleme işleri? Nete gönderip keygenimizi çakmasın sahte olduğunu windows? vb. sorular kafamı kurcalıyor. o yüzden orjinal xp professional yükleyeceğim galiba.


  • alors  (19.02.12 23:18:51) 
windows 7'i orjinal yapmak 5 dakikanızı ancak alır. chew-wga bir yeniden başlatmayla işi hallediyor. driver en büyük sorun olabilirdi size, onu da driver genius hallediyor. e ne kaldı ?


  • shyzore  (19.02.12 23:25:23) 
vistalı bı makınenın 7 ile herangi bi surucu sorunu olmaz.

win7 vistadan iyi evet.
  • bryan fury  (19.02.12 23:27:51) 
driver ne onu bile bilmem ama arkadaşıma söyleceyeceğim driver genius meselesini.


  • 9kuyruklukedi  (19.02.12 23:27:57) 
korkma bence. windows 7, eğer bulabilirse formattan hemen sonra ses, görüntü touchpad gibi driverları kuruyor zaten. bulamazsa da dell'in sitesinden hangi modelse ona göre seçip driverları kurar arkadaşın. win 7 kullanınca korkunun yersiz olduğunu göreceksin :)


  • badiparmagi  (19.02.12 23:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.